Egészség

Mit csinálj otthon, ha beteg vagy?

Köhögsz, fújod az orrod, és eleged van a világból. Adunk néhány tippet, hogy ilyenkor se unatkozz otthon!

Persze, tudjuk, ha beteg vagy, akkor bizony rosszul érzed magad, és nem egy laza szabadnapról van szó, amikor kedvedre töltheted az időt, és még a torkod sem fáj. Mivel az ember képtelen 24 órán át aludni, vagy egészen addig, amíg kimegy belőle a betegség, íme, néhány ötlet, hogy kicsit jobban érezd magad.

1. Nézz meg egy jó kis vígjátékot vagy olvass!

Állítólag a nevetés erősíti az immunrendszert, és ráadásul az ágyból sem kell kikelned! Közben kortyolgathatsz egy villámgyorsan kész forró italport: a nevetés mellett az is segíthet. De neki állhatsz végre annak a könyvnek, amit már hónapokkal ezelőtt megvettél, aztán sose kezdtél bele.

Mit csinálj otthon, ha beteg vagy?

2.Csinálj gőzfürdőt!

A fürdőszoba tökéletesen alkalmas erre, és elvégre minden zuhanyozás alkalmával gőzfürdőt csinálsz a fürdődből. Ereszd meg a zuhanyt, és ha nincs erőd aláállni, akkor vigyél be egy széket, vagy ülj a vécére és lélegezz jó mélyeket. Így a meleg pára jót tesz a légutaknak, akár az orrod is kidugulhat, és relaxálhatsz egyet.

Mit csinálj otthon, ha beteg vagy?

 

3. Kényeztesd magad!

Ha van erőd kivonszolni a konyhába, akkor csinálj magadnak egy jó forró csokit, és gondolj azokra a tudományos kutatásokra, ami szerint a csoki rendkívül egészséges, ja és persze fogyaszt is. De ha már kicsit jobban vagy, akár egy házi levest is összedobhatsz. Begubózni egy tál forró levessel a kedvenc foteledbe nagyon jól tud esni.

Mit csinálj otthon, ha beteg vagy?

4. Játssz egyet!

Ha van otthon egy pakli kártyát, passziánszozz egyet! Persze tudjuk, manapság mindenki a telefonján játszik, de ha már egyszer otthon vagy nyugiban, kipróbálhatod ezt a múlt századi játékstílust!

Mit csinálj otthon, ha beteg vagy?

5. Szunyókálj!

Igaz, hogy nem lehet 24 órán keresztül aludni, de azért néhány óra szunyókálás igenis jár a betegnek. Napközben, jól bebugyolálva nagyot tud javítani a közérzeteden, ha alszol egyet délelőtt, és akár délután is.

Mit csinálj otthon, ha beteg vagy?

Tudj meg többet a Sinex Wick Orrspray-ről! »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top