Egészség

Fejjel lefelé látja a világot

A fiatal nő járni és írni is fordítva tanult meg. Számára ez a normális.

A 28 éves, szerb Bojana Danilovic születése óta fejjel lefelé látja a világot. A nőt többek között a Harvard Egyetem és a Massachusetts Technológiai Intézet legfelkészültebb szakemberei is vizsgálták és arra jutottak, hogy egy rendkívül ritka rendellenességben szenved: a szeme ugyan a megfelelő irányban látja a dolgokat, az agya azonban valamilyen okból megfordítja a képet.

Forrás: Oddity Central

Számára ez a normális 

Forrás: Oddity Central

Bár a kórképre volt már néhány példa a történelemben, Bojanae esete aznban mégis egyedülálló, ugyanis ő már világra is fordítva jött, a lábaival előrefelé. Később hátrafelé kezdett mászni és járni is, amikor pedig írni tanult, a lap jobb alsó sarkából indulva, fordított irányban formálta a betűket. A tanárai és a szülei segítségével aztán mindent elsajátított a helyes irányban is.

Forrás: Oddity Central

Bojana így látja a világot

Forrás: Oddity Central

Bojana a könyveket és az újságokat ugyanakkor fejjel lefelé olvassa, de a számítógép képernyőjét és a tévét is megfordítva nézi. Megtanult azonban alkalmazkodni a világhoz, közgazdászként diplomázott, dolgozik és egyedül azt sajnálja, hogy nem szerezhet jogosítványt. „Lehet, hogy másoknak mindez hihetetlennek tűnik, számomra viszont teljesen normális” – nyilatkozta egy róla készült riportban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top