Egészség

11 éve csak tésztát eszik

Szeretne más ételeket is fogyasztani, de egyelőre képtelen rá.

A 18 éves Georgi Readman kisgyerekként még teljesen normálisan táplálkozott, ám 11 évvel ezelőtt súlyos ételmérgezést szenvedett. Az angol lány azóta szinte kizárólag instant tésztát képes enni, a zöldségektől és gyümölcsöktől kifejezetten fél, és arra is csak nagyon ritkán tudja rávenni magát, hogy pár szem krumplit és egy kis csirkehúst legyűrjön.

A tésztát mindig is szerettem, meg tudok enni akár egyszerre két csomaggal is, sőt szárazon és nyersen is szívesen fogyasztom” – árulta el egy brit lapban.

Forrás: Oddity Central

Georgi Readman

Forrás: Oddity Central

 

A fiatal lány saját bevallása szerint pánikba esik, izzadni és fulladni kezd, ha bármi olyan ételt megpróbál lenyelni, amitől fél. Az egyoldalú táplálkozás miatt Georgi nagyon alultáplált, nincs elég energiája és az immunrendszere is gyenge. A legnagyobb álma, hogy újra rendesen tudjon táplálkozni és felszedjen néhány kilót.

Problémájával orvoshoz fordult, aki szelektív étkezési rendellenességet diagnosztizált nála. Jelenleg viselkedésterápiára jár, hogy kigyógyuljon bizarr és az életét igencsak megkeserítő betegségéből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top