Egészség

Már nem eszünk annyi chipset

Nemcsak kevesebb sós snacket fogyasztunk, hanem cukrozott üdítőből és energiaitalból is kevesebbet iszunk az ÁNTSZ szerint.

A chipsadó bevezetése óta hanyagoljuk a sósságokat, és nem iszunk rá annyi cukrozott üdítőt. Nemcsak az áremelkedés miatt, hanem azért is, mert egyre tudatosabbak vagyunk, és kerüljük az egészségkárosító élelmiszereket az ÁNTSZ legfrissebb kutatása szerint.

Már nem eszünk annyi chipset

Igaz, akik az előrecsomagolt édességből és sós snackekből kevesebbet vásároltak, okként több mint 80 százalékban az áremelkedést említették meg, és kevesebb mint 20 százalékuk mondta azt, hogy a termék fogyasztása egészségtelen. A cukros üdítőitalok esetében már többen mondták azt, hogy az egészségük miatt nem vesznek inkább, mint az ár miatt. A legtöbben az energiaitaloktól óvakodnak, többen, mint egy évvel ezelőtt.

Érdekes egyébként az, hogy a gyártókat is megkérdezték, és a 40 százalékuk azt mondta, változtatott a recepten, és a káros összetevők mennyiségét kétharmaduk csökkentette, minden harmadik pedig teljesen eltávolította. Hmm, ez azért elgondolkodtató…

Mi már kipróbáltuk a házi chipset. És ti?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top