Egészség

3 tipp az érzékeny bőr ápolásához

Egyre többen tapasztalják, hogy bőrük érzékenyen reagál a különböző hatásokra, így körültekintő ápolást igényel. Azonban érzékeny bőrrel is érezhetjük magunkat szépnek és magabiztosnak, ha pár tippet megfogadunk és megfelelő szépségápolási termékeket használunk.

1. Tisztítsuk gyengéden arcbőrünket!

 

Arcunk van leginkább kitéve a környezeti hatásoknak – süti a nap, fújja a szél –, ezért tisztítására, ápolására egyébként is nagy hangsúlyt kell fektetni, hát még érzékeny bőr esetén!

Az érzékeny arcbőr tisztításakor kerüljük a túl meleg vagy túl hideg vizet, hiszen ezekre is érzékenyen reagálhat az arcbőr. Mossuk meg langyos vízzel az arcunkat és utána puha, természetes anyagú törölközővel töröljük meg, de ne dörzsöljük. Használjunk hipoallergén terméket, mely kíméletesen tisztít.

 

3 tipp az érzékeny bőr ápolásához

 A Dove Pure & Sensitive krémszappan kifejezetten az érzékeny bőrre lett kifejlesztve. Hipoallergén és illatmentes, valamint – mint minden Dove szappan – ¼ rész hidratáló krémet tartalmaz, így gyengéden tisztítja és ápolja a bőrt.  

 

 

 

2. Inkább zuhanyozzunk!

 

Bár arcunkkal ellentétben testünk nagy részét általában ruha fedi, az érzékeny testbőr ápolásánál is hasonlóan körültekintőnek kell lennünk, mint az érzékeny arcbőr esetén.

Inkább zuhanyozzunk, így eltávolíthatjuk a port és az elhalt hámsejteket, de a hosszú fürdőzéseket kerüljük. Ahogy az arcbőr ápolásánál, zuhanyozásnál is használjunk inkább langyos vizet! Testünk bőrének tisztításához is érzékeny bőrre kifejlesztett termékeket célszerű választanunk, hogy elkerülhessük azt, hogy bőrünk érzékenyen reagáljon a zuhanyozás során.

3 tipp az érzékeny bőr ápolásához

 

 

 

A hipoallergén Dove Pure & Sensitive tusfürdő jó választás lehet azoknak, akiknek érzékeny a bőrük. Egyedi formulája gyengéden tisztít, és tápláló Nutrium Moisture-t tartalmaz, így az érzékeny bőr táplálásáról már a zuhanyozás során gondoskodhatunk.
 

 

 

 

3. Hidratálás, hidratálás, hidratálás!

 

A környezeti hatásoktól való védelem és a gyengéd tisztítás mellett a bőr hidratálása is kiemelkedően fontos érzékeny bőr esetén (is).

A kifejezetten érzékeny bőrre kifejlesztett termékek rendszeres, napi használatával elkerülhetjük a bőr kiszáradását, így viszketését is. Jó választás a gyorsan felszívódó, illat- és alkoholmentes testápolók használata, segítségükkel az érzékeny bőr is megfelelően hidratált lesz.

3 tipp az érzékeny bőr ápolásához

 

 

 

A hipoallergén Dove Pure & Sensitive testápoló illat- és alkoholmentes. Táplálja a bőrt és segít megvédeni azt, hogy még az érzékeny bőr is gyönyörűen hidratált, selymesen puha és ragyogó legyen nap mint nap.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top