Egészség

Visszaült a bringára az amputált lábú BMX-bajnok

Megható videó egy fiatal férfi elképesztő küzdelméről...

A San Franciscó-i BMX-versenyző és színész, Kurt Yaeger 2006-ban gázolásos balesetet szenvedett, aminek következtében amputálni kellett a bal lábszárát. A férfi azonban elhatározta: így is folytatja az imádott sportot.

Felépülése után, lábprotézis segítségével újra járni kezdett, keményen edzett, majd a bringára is visszaült. Hiába azonban a tehetség és a korábbi rutin, a legkevésbé sem volt könnyű dolga, míg a segédeszközzel együtt újra megtanult suhanni és ugrásokat, trükköket kivitelezni. Kurt azonban végtelenül elszánt és kitartó volt, mára pedig ugyanolyan bravúrosan kerekezik, mint a balesete előtt. Így teljes az élete.

A barátai végig kitartottak mellette küzdelme során és videóra rögzítették az elképesztő történetet, a legnehezebbtől a legboldogabb pillanatokig. A felvételekből összevágott, megindító filmecske a napokban került fel a YouTube-ra. Érdemes megnézni, íme…

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top