Egészség

Zsírbontás otthon, kényelmesen?

Itt a strandszezon, a plusz zsírpárnák miatt pedig már most sokan szoronganak. Megoldás lehet az ultrahangos zsírbontás...

A tartós és célzott fogyáshoz ma már nem feltétlenül szükséges a plasztikai műtét, hiszen nők ezreinek nyújt hatékony megoldást az ultrahangos zsírbontás, azaz a kavitáció. Míg más alakformáló módszerekkel (fogyókúra, diéta, folyamatos edzés) csupán a zsírsejtek méretét csökkentjük, a kavitáció végleg képes eltüntetni azokat, méghozzá célzottan onnan, ahonnan valóban fogyni szeretnénk (has, fenék, combok). Az elpusztult zsírsejtek helyére nem képződnek újak, ugyanis életünk folyamán nem osztódnak, csak méretük növekszik vagy csökken, ahhoz képest, hogy hízunk-e vagy fogyunk.

Zsírbontás otthon, kényelmesen?Hogyan működik?

Kavitáció során a 40 000 Hz frekvenciájú fókuszált ultrahanghullám buborékokat hoz létre, ezzel pedig vákuumot képez a zsírsejtek közötti térben, ennek következtében pedig a zsírsejtek egyszerűen kipukkannak. Ezt követően a zsírsejtekben tárolt zsír a nyirokáramba kerül, onnan pedig a természetes anyagcserével távozik a testből. Ezt a folyamatot bőséges folyadékfogyasztással, nyirokmasszázzsal és egy kis testmozgással gyorsíthatjuk fel.

A kavitáció hatására általában már az első kezelést követően bőrminőség-javulás érzékelhető, de az igazi eredményhez, ami ruhaméret-csökkenéssel jár, általában 10-15 kezelés szükséges. A szükséges kezelések száma azonban egyéntől és a kezelt területtől is függ. A nemkívánatos zsírsejtek néhány ultrahangos kezeléssel eltüntethetőek. Sőt ezt akár otthon, a szalonokban kifizetett ár töredékéért, önállóan, a saját időbeosztásunk szerint is megtehetjük.

Zsírbontás: otthon vagy szalonban

A kavitációt kozmetikai szalonokban több éve alkalmazzák már, ám egy-egy kúra igen drága. Egy testrész 10 alkalmas kezelése akár 200 ezer forint is lehet, de a zsírbontó készülékek legújabb generációját otthoni használatra fejlesztették ki, így egy kb. 10 alkalmas kúra áráért saját készülékünk lehet, melyet annyiszor, akkor és ott használunk, ahol csak szeretnénk. Ráadásul ha egy családban vagy baráti társaságban többen is használják a gépet, úgy még többet spórolhatnak. Az elmúlt években több ezer vásárló és sztár is csatlakozott az elégedett felhasználók népes táborához.

„Korábban az ultrahangos zsírbontás számomra teljesen új fogalom volt, az otthoni használatra kifejlesztett formás kis készüléknek viszont nagyon örültem. Bár vékony alkatú vagyok, második szülésem után a hasammal, illetve a combommal – a kritikus terület nálam a belső comb – nem voltam igazán megelégedve. Sajnos a színházi és külföldi vendégszerepléseim, a szinkronstúdióban töltött munkám, valamint két nagy fiam mellett nagyon ritkán, szinte csak »fényévente« jutok el a kozmetikushoz, a fitneszteremről már nem is beszélve. Gondoltam, ha a heti háromszori egyórás edzést nem is, az ötnaponkénti kezelést még én is be tudom tartani. Így is lett, nagyon szép eredménnyel – már az első kezelésnél határozottan éreztem, hogy a belső combom valamelyest feszesebbé vált, az ötödik kezelés után pedig boldogan vettem észre, hogy vékonyabb is lett” – mondta Pikali Gerda színművésznő az eljárásról.

Kinek ajánlott?

Olyan csalódott fogyókúrázóknak, akik jojóeffektus helyett tartós alakformálásra vágynak. Irodában ülő munkát végzőknek, akiknek nincs idejük rendszeresen sportolni, ám fontos számukra a kifogástalan megjelenés. Szülés utáni súlyfelesleggel küzdőknek, túlsúlyosoknak, akik gyorsan és tartósan szeretnének ruhaméret-csökkenést elérni. Változókorban lévő hölgyeknek, hogy magabiztosabbnak érezhessék magukat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top