Egészség

Esőriadó: még mindig szakad

Esik, zuhog, szakad – nagyjából erre számítsatok csütörtökön is. Hétvégén sem lesz jobb a helyzet.

Esőriadó: még mindig szakad az esőBorsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyére, valamint Budapestre a 24 óra alatt, valamint a rövid idő alatt lehulló jelentős mennyiségű csapadék miatt is narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. E szerint ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 30 milliméter, de helyenként egy-egy intenzív zápor, zivatar során rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső eshet.

Csütörtökön egész nap sok eső lesz Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Tolna és Veszprém megyében, ezekre a területekre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Az előrejelzés szerint csütörtökön a legalacsonyabb hőmérséklet 11 és 16 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 20 fok között valószínű, a Tiszántúlon lesz melegebb.

Hogy még izgalmasabb legyen, mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyeknek nehéz napjuk lehet. A Meteo Klinika meteogyógyásza arra figyelmeztet, hogy az egynapos erős felmelegedéshez, majd az ismételt lehűléshez még az egészségesek szervezete is csak nehezen tud alkalmazkodni. Keringési zavarok, vérnyomás-ingadozás léphetnek fel, és sajnos csökkenhet a szellemi és a fizikai teljesítőképesség is. A komfortérzet mellett a hőérzet is jelentősen csökken, a hideg italok helyett válasszunk inkább meleg gyógyteákat.

Ha pedig nem tudod, mit csinálj viharban, itt a segítség!

 

 

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top