Egészség

Egy ország harcol a 3 éves Vivien életéért

Esélyt kapott az életre az a kislány, akiről csaknem lemondtak az orvosok. Civilek példaértékű összefogásával és a Daganatos.hu Alapítvány 3 millió forintos támogatásával megkezdődhetett Vivien vietnami terápiája, ami a teljes felépülést jelentheti. A sztárok is léptek: segélykoncertet adnak Vivienért.

Egy ország harcol a 3 éves Vivien életéértA hároméves Vivien két éve küzd a gyilkos kórral – 17 kemoterápián, 54 sugárkezelésen, 10 műtéten és gyógyszeres kezelésen van túl. A család teljesen tönkrement anyagilag, az újabb áttétek után a magyar orvosok lemondtak a kislányról. Csak egy külföldi immunterápiás kezelés maradt az egyetlen esély, amely a hasonló betegeknél 95%-ban teljes gyógyulást hoz.

Civilek ezrei, alapítványok és hírességek állnak az ügy mellé, így a család el tudott utazni Vietnamba, ám a terápiát nem tudják finanszírozni. Jókor jött a Daganatos.hu Alapítvány 3 millió forintos támogatása. „Miután Vivienről idehaza lemondtak, de külföldön életmentő kezelést kaphat, kötelességünknek érezzük, hogy támogassuk. Amíg a szülők nem adják fel a harcot, addig mi sem” – magyarázta döntésüket Lakatos Balázs, az alapítvány sajtóreferense.

„Soha nem gondoltam volna, hogy ennyi jó ember van ebben az országban, akik akkor is segítenek, ha maguk sincsenek könnyű helyzetben. Köszönjük mindenkinek!” – mondott hálát Vivien vietnami ágya mellől az édesanya, Kovács Brigitta.

Eddig körülbelül 5 és fél millió forint gyűlt össze, de még legalább ugyanennyire van szükség. Segíts te is, látogass el június 10-én este hatkor a Ferencvárosi Művelődési Központba, ahol Tóth Vera, Barbee, Pál Dénes, Nagy Adri, Kállay Saunders András és Miller Zoltán, továbbá meglepetésvendégek is fellépnek. Az adományládába három- és ötezer forint közötti jelképes adományokat várnak. A szervezők és a művészek lemondanak a részvételi díjról a Daganatos.hu Alapítvány javára, akik a teljes összeget átutalják Vivien kezelésére.

A hivatalos Facebook-oldalon minden információt megtalál az, aki támogatná a családot, és kíváncsi arra, hogyan halad Vivien kezelése: www.facebook.com/MostSegitsunkViviennek
Számlaszám: 10700615-66161422-51100005 Kovács Brigitta
Közlemény: adomány Viviennek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top