Egészség

Elegünk van a kórházi bánásmódból

Utolsó előtti helyen végeztünk egy nemzetközi felmérésben. Arra voltak kíváncsiak, hogyan változott az egészségügyi ellátás.

A magyarok kifejezetten elégedetlenek az egészségügyi ellátási rendszerrel, derül ki abból a felmérésből, amit az Ipsos végzett 15 országban. Európa be sem került az első háromba, a legjobb értékelést a dél-koreai, az argentin és a japán kórházak kapták. Az utolsó három helyezett lett Olaszország, Magyarország és Spanyolország.

Váratnak és nem kedvesek

Elegünk van a kórházi bánásmódból

A felmérésben főleg arra voltak kíváncsiak, javult-e az ellátás az elmúlt években, és rákérdeztek arra is, mennyire könnyű bejutni az orvosokhoz vagy a specialistákhoz, hozzáférni kezelésekhez, gyógyszerekhez, de kitértek a kezelések minőségére és a várakozási időre is.

A megkérdezett magyarok főleg azt kifogásolták, hogy nehéz bejutni az orvosokhoz és specialistákhoz, emellett túl hosszú a várakozási idő, és nem érzik azt, hogy jól bánnának velük a kezelések alatt. Érdekes, hogy Svédország csak három helyezéssel áll előttünk, és sokan ott is úgy gondolják, nehéz bejutni a jó orvosokhoz.

Forrás: Ipsos
Forrás: Ipsos

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top