Egészség

Már a tízévesek is elégedetlenek az alakjukkal

A lányok harmada karcsúbb alakra vágyik már ebben a korban. Sokan nem is reggeliznek emiatt, ami az iskolai teljesítmény rovására megy.

Egyre fiatalabb gyerekek érzik kellemetlenül magukat a bőrükben, és próbálnak fogyókúrázni, derült ki egy új felmérésből, amit a brit iskolai egészségügyi oktatásért felelős szervezet készített. Majdnem hetvenezer gyereket kérdeztek még, és ezek alapján úgy tűnik, ahogy nőnek, egyre többen hagyják ki a reggelit vagy az ebédet, írja a Daily Mail.   

Az elsős gimnazista lányoknak majdnem kétharmada mondta, hogy fogyni szeretne, és már a nyolcadikosok felét is ez aggasztja. A 10-11 éves kislányoknak is több mint harmada vágyik karcsúbb alakra. Az elsős gimnazisták közül minden hatodik ki is hagyja a reggelit emiatt, és minden ötödik az ebédet is.

Ehhez képest a fiúk kevésbé szívbajosak, közülük csak minden tizedik hagyja ki a reggelit ebben a korban, mert elégedetlen a súlyával. 

A chipsevés még így is sokakat elcsábít, az elsős gimnazista fiúk negyede naponta rágcsál ilyesmit, a lányok ennél jobban odafigyelnek. Ehhez képest aggasztóan kevés zöldséget-gyümölcsöt esznek a gyerekek, az elsős lányoknak például csak 36 százaléka.

Már a tízévesek is elégedetlenek az alakjukkal




A főétkezések kihagyása ebben a korban különösen veszélyes lehet, mivel rontja az iskolai eredményeket, ráadásul a fejlődő szervezetnek mindennél nagyobb szüksége van az alapvető tápanyagokra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top