Egészség

Közös donor mentette meg az ikrek életét

Párhuzamosan végezték el a szervátültetést a két kisfiún.

A brit ikerpár, Jack és Josh Perry 6 évesek voltak, amikor egy ritka vesebetegséget diagnosztizáltak náluk. Az állapotuk az elmúlt három évben egyre romlott és mindkettejüknél elkerülhetetlenné vált a veseátültetés.

Az ikrek felkerültek a transzplantációra várók listájára és néhány nappal később a  család már kapta is a telefont, hogy találtak számukra donort. A kisfiúkon párhuzamosan végezték el az átültetést, ugyanannak a halott donornak egy-egy veséjét kapták meg. Európában ők lettek az első ikerpár, akik egyszerre estek át transzplantáción, ugyanazon donor szerveivel.

Forrás: The Sun
Forrás: The Sun

A szülők számára nagy megkönnyebbülés volt, hogy az ikreket egyszerre műtötték, ugyanis nem szerették volna, ha csak az egyikük kap új szervet úgy, hogy másikuknak még várakoznia kell.

A fiúcskák azóta már felgyógyultak a műtétből, szépen erősödnek és újra önfeledten játszanak. „Olyan boldog vagyok, hogy nem vagyunk betegek többé” – lelkendezett a kis Josh az egyik brit lap riportjában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top