Egészség

Ezt kockáztatod, ha nem eszel reggelit

Ha kihagyod a reggelit, akár komolyabb baj is lehet belőle...

Ezt kockáztatod, ha nem eszel reggelitÉletünk különböző szakaszaiban mindig máshogy álltunk a reggelihez. Kiskorunkban anyukánk elénk rakta, hát persze hogy megettük, szerettük. Aztán középiskolás korunkban inkább alvással töltöttük a reggelire szánt időt. Később, amikor már tényleg nekünk kellett megcsinálni, vagy ettünk, vagy nem, pedig szinte az egyik legfontosabb étkezés. Itt találhatsz néhány finom reggelireceptet.

A reggeli felturbóz energiával, hogy bírd napközben, és segít abban, hogy jó formában maradj, ne szedj fel pluszkilókat. Ugyanis ha nem eszel reggelit, akkor majd napközben fogsz többet enni. Ha csak heti egyszer kihagyod a reggelit, az növelheti az esélyét egy kettes típusú cukorbetegség kialakulásának az amerikai Harvard Egyetem kutatói szerint.

Több mint 40 ezer nő evési szokásait tanulmányozták hat éven keresztül. Azt találták, hogy azoknál a nőknél, akik nem ettek reggel, 20 százalékkal nagyobb eséllyel diagnosztizáltak cukorbetegséget. Mellesleg az is kiderült, hogy a rendszeresen reggeliző nők körében sokkal kevesebben küzdenek a magas vérnyomással.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top