Egészség

Mit üzen a fejfájásod?

Elöl nyom, vagy hátul lüktet? Minden típusú fejfájásnak más oka lehet, de segítünk ennek megfejtésében.

Mit üzen a fejfájásod?Az egyik leggyakoribb típus a tenziós fejfájás, szinte nincs olyan ember, aki ne élte volna át egyszer. Általában a stressz, az alkohol az oka, a nyaktól felfelé sugárzik, és elég lassan múlik el, és az egész fejben érezni. Életlen, tompa fájdalom jellemzi, és általában délután vagy a késő esti órákban támad.

A kluszter típusú fejfájás sokkal ritkább, erős, döfésszerű fájdalom jellemző rá, és mindig a nap azonos szakaszában tör ránk. Elmúlik, de aztán egy délutánon belül akár négyszer-ötször visszatérhet, és aki nem szerencsés, akár heteken keresztül mindennap szenvedhet tőle.

A migrénes fejfájás általában az egyik oldalon jelentkezik, valahol a szem mögött. Lüktető, nyomó érzés, és a nap bármelyik szakában támadhat. Sajnos a nőket jobban érinti, majdnem kétszer annyian szenvednek migréntől, mint a férfiak.

Ha nem tudod, hogy pontosan melyik típusba tartozik a fejfájásod, érdemes naplót vezetni a fájdalomról, mielőtt szakemberhez fordulnál – javasolja dr. Robert Cowan, a Stanford Egyetem alvásszakértője. Akár a telefonodba jegyezd fel, hol fáj a fejed, szúró vagy tompa-e a fájdalom, így könnyebben tudnak a szakértők segíteni a problémádon.


Elindult a Nők Lapja Café NYÁR oldala. Gyere, és nyaraljunk együtt!
Nyár dobozok

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top