Egészség

Eddig kell elviselnünk a kánikulát

Rossz hírünk van, sajnos mégis elkerülnek bennünket a lehűlést ígérő csapadékfelhők, egy ideig még bírnunk kell a hőséget.

Nem jön a felfrissülést hozó zivatarA meleg még kitart, ráadásul a hűst ígérő csapadékfelhőkre sem számíthatunk. A hőség miatt az ország jelentős részére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat, a néhány megyére heves zivatarok, illetve felhőszakadás miatt korábban kiadott elsőfokú figyelmeztetéseket viszont pénteken visszavonták.

A szárazföld nyugati partvidéke felett hullámzó frontrendszer húzódik, arrafelé szórványosan zivatarok alakulnak ki, egy-egy hevesebb zivatar is előfordul. A kontinens középső és déli területein nagykiterjedésű szubtrópusi anticiklon hatására napos, meleg, nyári idő a jellemző. A délutáni órákra jobbára 27 és 34 fok közé melegszik fel a levegő, sőt helyenként 35, 37 fokot is mérnek. A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig az említett anticiklon határozza meg; száraz és egyre melegebb levegő áramlik fölénk, tovább erősödik a nappali felmelegedés.

Ami hazánkat illeti, vasárnap napközben a nyugati országrészben időnként megélénkül a déli szél, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 34, 39 fok között várható.

Hétfőn még marad a hőség, keddre viszont akár 12 fokot is csökkenhet a hőmérséklet. Augusztus elején viszont még mindig 30-33 fokos melegre kell számítanunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top