Egészség

Kitiltották az edzőteremből: megmentették az életét

A fiatal lány már annyira sovány volt, hogy nem engedték edzeni. Ekkor jött rá, hogy segítséget kell kérnie.

„A megszállottja voltam, hogy mindenben a legjobb legyek, legyen szó sportról vagy tanulásról. A legsikeresebbnek kellett lennem, máskülönben nem voltam boldog” – mesélte a most 21 éves Caitlin Millar egy brit lap riportjában.

Gyerekként tehetséges futónak tartották, azonban tinédzserként megváltozott a teste, a sportsikerek elmaradtak, ő pedig nem tudta kezelni a helyzetet. Amikor egyetemre került, kollégista lett, és senki sem volt, aki odafigyeljen arra, hogy eszik-e rendesen és mivel tölti az idejét. Az  akkoriban 55 kilós lány éheztetni kezdte magát és mániákusan edzett, aminek következtében egy év alatt 32 kilóra fogyott. Ekkor már annyira rosszul nézett ki, hogy egy napon az egyetemi edzőterem egyik munkatársa behívta az irodájába, és közölte vele, hogy kitiltja a teremből, mivel már többen szóltak, hogy aggódnak miatta. „Dühös voltam, amikor megtudtam, hogy az emberek már a hátam mögött beszélnek rólam, ugyanakkor meg is döbbentem, hogy annyira aggódtak, hogy szóltak miattam” – idézte fel Caitlin.

Anorexiásan és újra egészségesen
Anorexiásan és újra egészségesen

A lány ekkor döbbent rá, hogy valóban beteg. Az interneten talált rá egy anorexiásokat segítő szervezetre és hozzájuk fordult. A terápia során személyre szabott étrenddel és erősítő testmozgással építették fel újra a testét. Caitlin ma már újra egészséges, 56 kilós, kiegyensúlyozott lány. „Büszke vagyok, hogy sikerült megharcolnom a betegséggel, és végül sokkal jobb, boldogabb emberré váltam” – mondta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top