Egészség

Ciki vagy cuki a kutyaruha? (x)

Bizonyos kutyáknak igen csak jól megy dolga! Gazdáik nem csak finom falatokkal kényeztetik őket, de a hideg idő beköszöntével még divatos ruhákba is öltöztetik ebüket.

A kutyadivatnak ma már szezononként változó trendje van, a naprakész tulajdonosok évente új ruhatárat vásárolnak kedvencüknek, hogy így védjék az esőtől, hótól, széltől. Bár egy felelős állattartás mellett elkötelezett gazdának legfontosabb az egészség és a biztonság, ha kutyáról van szó, de be kell látnunk, hogy különösen a kiskutyák lélegzetelállítóan cukik pulóverben és anorákban.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Fáznak vagy csak a gazdák divatoznak?

Ízlés szerint eldönthető, hogy cuki vagy ciki, hogy ha a házi kedvencnek is van ruhája, vagy ha kutya és gyerek, kutya és gazdi összeöltözik a közös programokhoz. Hogy az állatok valójában mennyire fáznak, azzal kapcsolatban megoszlanak a vélemények, legalábbis így hallottuk az állatorvosi rendelő várójában és vizsgálójában, de tagadhatatlanul szívszorító látvány egy remegő csivava, és azért vannak esetek, amikor tényleg indokolt az öltöztetés.

Nem ázik, nem fázik

Nedves időben a kutyaruhának külön haszna, hogy az állat kevésbé lesz koszos és nem kell minden séta után feltétlenül fürdetni, tisztogatni. Elég a ruhát kimosni, ilyenkor persze szükség van váltásra is. A kutyaholmi tisztántartása egyébként is rendkívül fontos, hiszen az állat szőréről nem csak kosz, hanem akár parazita is kerülhet a textilre.

A kiskutyák 66 százaléka például eleve férgesen jön a világra, tehát minden velük kapcsolatba kerülő textíliát alaposan ki kell fertőtleníteni. A kutyákat pedig, akár viselnek ruhát, akár nem, feltétlenül rendszeresen kell féreghajtóval kezelni, mert a divat legfeljebb a hidegtől véd meg, de a bélgilisztától biztos nem!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top