Egészség

Több mint 12 000 szavazat érkezett 416 alkotásra a “Reménnyel töltve, rák, ahogy én látom” fotópályázat felhívására

Október 17-én ünnepélyes keretek között átadták a Culevit Kft. által hirdetett "Reménnyel töltve, rák, ahogy én látom" elnevezésű fotópályázat díjait. Összesen 416 pályamunkát neveztek, melyeket a szakmai zsűri, illetve a nagyközönség is értékelt. A feltöltött fényképekre több mint 12000 szavazat érkezett.

Az augusztus végén indított fotópályázat célja az alkotásokon keresztül megmutatni, hogy egy ilyen súlyos betegség esetén sem szabad feladni a reményt, illetve a gyógyulásba vetett hitet. A daganatos megbetegedésekkel kapcsolatosan a hazai köztudatban rengeteg tévhit, és megfelelő információk hiányában kialakult közhiedelem él. A szervezők a pályázattal szeretnék felhívni a közvélemény figyelmét arra, hogy bármennyire is nehéz, de beszélni kell erről a problémáról, mert sajnos egyre több magyar családot érint. A megelőzés, a szűrések, az onkológiai kezelések és kiegészítő terápiák fontossága mellett nem szabad elfeledkezni a támogató környezet, a szerető család jelentőségéről sem.

Több mint 12 000 szavazat érkezett 416 alkotásra a „Reménnyel töltve, rák, ahogy én látom

 

„A beérkezett 416 fotó arról tanúskodik, hogy a pályázóknak rengeteg gondolata és mondanivalója van a témával kapcsolatban. A képekre összesen 12407 közönségszavazat érkezett, ami azt mutatja, hogy a közvéleményt is foglalkoztatják a daganatos betegségek” – mondta dr. Lex László a Culevit Kft. ügyvezető  igazgatója.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   A A rengeteg kiváló és megindító kép nehéz döntés elé állította a zsűrit. A háromfős szakmai zsűri ajánlása, Dobó Kata és Dr. Kulcsár Gyula véleménye együtt számított a döntés meghozatalakor.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 A

A zsűri tagjai:

Dr. Kulcsár Gyula rákkutató, Culevit Kft. tudományos igazgató – a zsűri elnöke

Szebeni András fotográfus, Érdemes művész – a zsűri szakmai elnöke

Dobó Kata – színművésznő

Bánkúti András – Pulitzer díjas fotóriporter

Gera Mihály – Balogh Rudolf díjas szerkesztő

A fotópályázat nyertesei:

1. helyezett: Laki Krisztina fotósorozata (Kincsem, Generációk, Szeretet, Múló idő), nyereménye: nettó 300.000 Ft értékű készpénz

Több mint 12 000 szavazat érkezett 416 alkotásra a „Reménnyel töltve, rák, ahogy én látom

 

2. helyezett: Kozák Albert „Hit, Remény, Szeretet” című fotója, nyereménye: nettó 200.000 Ft értékű készpénz

Több mint 12 000 szavazat érkezett 416 alkotásra a „Reménnyel töltve, rák, ahogy én látom

 

3. helyezett: Simó Szabolcs „Szent László Kórház” című alkotása, nyereménye: nettó 100.000 Ft értékű készpénz

Több mint 12 000 szavazat érkezett 416 alkotásra a „Reménnyel töltve, rák, ahogy én látom

 

A legtöbb szavazatot (641) kapott alkotást a szervezők Közönségdíjjal jutalmazták, melyet Laczkó Csabáné Bakos Krisztina vehetett át „Vidáman harcolunk Veled és érted” című képéért. A közönségdíjat a Nők Lapja Café ajánlotta fel, mely 3 szabadon választott Sanoma kiadvány előfizetését tartalmazza.

Több mint 12 000 szavazat érkezett 416 alkotásra a „Reménnyel töltve, rák, ahogy én látom

 

A Culevit Kft. nevében dr. Lex László adta át a vállalat nettó 50 000 Ft értékben felajánlott különdíját, melyet Juhász Orsolya 3 részes képsorozata (Szembesülés, Anyai szeretet és Lelki társ) érdemelte ki, mely Gréta történetét mutatta be.

 

A beérkezett pályaművek az alábbi oldalon tekinthetők meg: http://culevit.hu/fotopalyazat/

A díjazott munkák a http://culevit.hu/fotopalyazat/nyertesek címen nézhetők meg.

 

További információk:

A fotópályázatot meghirdető Culevit Kft. immár közel 20 éve áll a daganatos betegek szolgálatában. A hazai tulajdonú vállalkozás speciális gyógyászati célra szánt tápszereket gyárt, melyeket Dr. Kulcsár Gyula biokémikus, rákkutató tudományos eredményei alapján fejlesztettek ki. A Culevit készítmények alapja egy olyan speciális, szabadalommal védett összetételű „aktív keverék”, melynek ráksejtpusztító hatása tudományosan igazolt. A Culevit összetevői természetes, az emberi szervezetben is jelenlévő tudományosan vizsgált és bizonyított, biztonságos anyagok. Tápszerünk összetevői pusztítják a ráksejteket, csökkentik a kemoterápia és a sugárkezelés mellékhatásait, valamint javítják a páciensek életminőségét. A termékekkel, a kutatással, illetve a Tanácsadói Szolgálattal kapcsolatos további információk az alábbi címen érhetőek el: http://culevit.hu

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top