Egészség

Hepatitiszjárvány: csaknem száz gyerek kórházban

A tisztiorvosi szolgálat vizsgálja a körülményeket. Eddig több mint 1500 adag speciális oltóanyagot küldtek a helyszínre.

Hepatitiszjárvány van három Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen. A fertőző májgyulladás miatt az utóbbi hetekben Ópályiból, Kocsordról és Tiszavasváriból csaknem száz gyereket kezeltek a megyei kórházban. Súlyos esetek nem fordultak elő, a betegségnek enyhe a lefolyása – írja a Kelet-Magyarország.

Az utóbbi hetekben a fertőzés miatt csaknem száz gyermeket kezeltek a megyei kórház gyermekosztályának fertőzőrészlegén. Volt olyan nap, amikor egyszerre húsz gyereket ápoltak az osztályon. A fertőzés azonban jóindulatú és gyors lefolyású volt, egyetlen betegnél sem alakult ki májelégtelenség.

Szeptemberben Ópályiban és Kocsordon találtak hepatitis A vírussal fertőzött családokat. Akkor még nem lehetett járványról beszélni, néhány héttel később azonban Tiszavasváriban is jelentkezett a betegség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top