Egészség

Apja májának egy darabjával mentették meg a kisfiú életét

A férfi nem tudta tétlenül nézni, hogy szenved a gyermeke. A saját mája egy részét ajánlotta fel a csöppségnek.

Apja májának egy darabjával mentették meg a kisfiú életét A kis Muhammed Ali Tariq mindössze 9 hetes volt, amikor súlyos májbetegséget diagnosztizáltak nála és egyetlen reménye a májátültetés volt. A fiúcska várólistára került, teltek a hetek, ám nem találtak számára megfelelő donort, az állapota pedig egyre rosszabbodott. Az édesapja, Tariq Mustaq nem tudta tétlenül nézni gyermeke szenvedését, így utánajárt az élődonoros transzplantáció lehetőségének. Miután kiderült, hogy ő maga is lehet donor, a feleségével úgy döntöttek, ezt a megoldást választják. A családapának ezt követően két hónapos felkészítésen kellett részt vennie, majd tavaly december 6-án végre sor került a műtétre.

A kisfiú beteg máját teljes egészében eltávolították, és a helyére az édesapja májának 20 százalékát ültették be, melynek mérete elegendő a számára, a későbbiekben pedig együtt növekszik majd vele. „Ez nem más, mint egy abszolút csoda, igyekszem felfogni, mennyire lenyűgöző is ez. Egyforma hegeink vannak a mellkasunkon, ami mindig emlékeztetni fog arra, hogy ezt megtehettem érte” – mondta az édesapa.

Az operáció sikeres volt, a fiúcska teste befogadta az új májat, és közösen lábadoznak az apukájával. Mustaq már alig várja, hogy csupa olyasmit csinálhasson a fiával, amit eddig nem tehetett, például elmehessen vele sétálni, labdázni vagy úszni. „Ránézek, és látom, hogy van valami köztünk: egy nagyon különleges kötelék” – fogalmazott az apa.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top