Egészség

Édesapja májlebenyével élhet teljes életet a kis Adél

A Májbeteg Gyermekekért Alapítványnak nyújtott 5 millió forintos jubileumi támogatásából eddig 4 gyermek külföldön történő májátültetéséhez nyújtott segítséget a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi program. Köztük a most kétéves Adélnak is.

Édesapja májlebenyével élhet teljes életet a kis AdélAdélnak születésekor epeút-elzáródása volt. Mire ez kiderült, az epesav tönkretette a máj szerkezetét és működését. A kislányon 8 hetes korában életmentő beavatkozást hajtottak végre, ami további egy-két évvel kitolta a transzplantáció szükségességét. A kislány másfél éves korára azonban májszerkezete annyira megromlott, hogy szükségessé vált a transzplantáció.

Adélt 2012 augusztusában műtötték Németországban. Az édesapjától délelőtt kivett májlebenyt délután már be is ültették a kislánynak. A másfél éves csöppséget két nap múlva újra műtötték, miközben négy napot töltött altatásban, további három napot pedig az intenzív osztályon. A négytagú család összességében hat hetet töltött az Észak-Németországi Kielben.

Adél fél évvel a műtét után jól van. Családja nagy örömére, fokozatosan elérte a panaszmentes állapotot. Már csak havonta jár vizsgálatra, és az eddigi hat helyett csak ötféle gyógyszert szed, amit a remények szerint hamarosan egy-két szerre csökkenthetnek. 

 Apja májának egy darabjával mentették meg a kisfiú életét

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top