Egészség

Utolérte kortársait az alig 60 dekával született baba

Kétszer is komoly életveszélyben volt.

Hazavihették a kórházból a 24. hétre született babátEgy brit kismama, Kelly McLaughlin a terhessége 24. hetében járt, amikor egyszer csak vérezni kezdett. Azonnal kórházba szállították, ahol kiderült, hogy az asszony hamarosan szülni fog. Mivel az orvosok nem tudták megállítani a folyamatot, a kismama szteroidinjekciókat kapott, ezzel gyorsították fel a magzat tüdejének fejlődését. A szakemberek ugyanakkor figyelmeztették a szülőket arra is, hogy lehet, a pici nem marad életben.

Három nappal később világra jött a kis Aiden, akinek a súlya akkor mindössze 60 deka volt. Azonnal az újszülött intenzív osztályra került, ahol 15 hetet töltött. Néhány nappal azután, hogy kiengedték az intenzívről, egy mellkasi fertőzés miatt máris visszakerült. Az elvégzett vizsgálatok megállapították, hogy egy lyuk van a baba szívén, emiatt műtétre volt szüksége. A beavatkozást 2012 decemberében végezték el. Három hónappal később Aiden még mindig kórházban volt. Ekkor a bronchiolitis nevű alsó légúti megbetegedés támadta meg a szervezetét, az orvosok pedig felkészítették a szülőket a legrosszabbra. Megemlítették azt is: elképzelhető, dönteniük kell, hogy lekapcsolják-e a kisfiút a gépekről.

Szerencsére azonban a csöppség jól reagált a kezelésekre, és márciusban végre  gyógyulásnak indult. Közel egy év után, 2013 júliusában hagyhatta el a kórházat. Mostanra ugyanúgy fejlődik, mint a kortársai, mászik, kapaszkodva áll és a mama, illetve a papa szavakat is kimondta már. Nagyon büszkék rá a szülei.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top