Egészség

Megható: így segített leukémiás barátján egy 6 éves

Megmutatta, milyen az igaz barátság.

Az első osztályos Zac Gossage-ot krónikus limfoid leukémiával diagnosztizálták. Számos kezelésnek vetették alá a 6 éves kisfiút, aki azonban nem akart kimaradni az iskolából, hiszen akkor nem játszhatott volna a legjobb barátjával, Vincent Butterfielddel.

Mikor Vincent megtudta, hogy Zac mennyire beteg, egyből faggatni kezdte; megtudta, hogy a szükséges orvosi kezelések nagyon drágák. Vincent ezért eldöntötte, hogy pénzt gyűjt barátjának: elkezdett sálakat árusítani (darabját 5 dollárért). Több mint 200 dollárt sikerült összegyűjtenie a 6 éves kisfiúnak.

Ám nemcsak ezzel a cselekedetével bizonyította be Zacnak, hogy mennyire jó barátja, hanem azzal is, hogy kiállt mellette, amikor a kezelések miatt nem volt haja. Vincent ugyanis egyik nap leborotvált hajjal ment iskolába. Így akarta meggyőzni barátját, hogy ne érezze magát kellemetlenül azért, mert nincs haja. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top