Egészség

Cukorbeteg játék babáért kampányol a kislány

Máris több ezren csatlakoztak a kezdeményezéshez.
Anja Busse
Anja Busse

A 11 éves, amerikai Anja Busse-nál három hónappal ezelőtt 1-es típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak, ami a feje tetejére állította az életét. A kislány inzulinpumpát visel, és azt szeretné elérni, hogy az American Girl játékgyár készítsen olyan játék babát, melynek szintén inzulinpumpája, illetve más, diabéteszes kiegészítői vannak, hogy neki és a cukorbetegséggel élő többi gyereknek is lehessen olyan babája, amiben saját magát látja viszont.

Anja petíciót indított az interneten a babáért, a kezdeményezéshez már több mint 2000-en csatlakoztak. A cél, hogy legalább 150 000 aláírás gyűljön össze.

“Még kopasz American Girl babát is készítenek a rákban szenvedőknek, és nagyon klassz, hogy létezik ilyen. Az egyedüli dolog, ami miatt mérges lettem, az, hogy kizárólag diabéteszes kiegészítőkkel nem árulnak babát” – mesélte a kislány egy tévériportban. Az édesanyja hozzátette: amikor felfedezték Anja betegségét, egy rakás cukorbetegségről szóló könyvvel küldték haza, de semmi olyasmivel, ami vidám lett volna. Ezt a szerepet tölthetné be a cukorbeteg játék baba.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top