Egészség

Könyvet írt egy hétéves kisfiú, hogy a legjobb barátján segítsen

A kedves, segítő szándékból komoly akció kerekedett.

Amikor a hétéves Dylan Siegal megtudta, hogy a legjobb barátja, Jonah egy ritka májbetegségben szenved, elhatározta, hogy segít pénzt gyűjteni a betegség gyógymódjának kutatására. A szülei aranyosnak találták a fiúcska segítő szándékát, és azt javasolták neki, hogy áruljanak süteményt vagy limonádét. Dylan azonban ennél nagyobb terveket szőtt: elhatározta, hogy könyvet ír. Pár órával később aztán le is tette a szülei asztalára a saját kezűleg rajzolt és írt mesekönyve első néhány oldalát.

A könyvet először otthon, 200 példányban nyomtatták ki, és a gyerekek iskolájában árulták, jótékonysági célból. A kezdeményezésnek azonban akkora híre ment, hogy Dylan könyvét azóta 50 amerikai államban és további 42 országban adták ki. A könyv eddig nagyjából 750 000 dolláros, vagyis mintegy 170 millió forintos bevételt hozott a betegség kutatásának céljaira, ez pedig nagyobb összeg, mint amit korábban egészségügyi alapítványok akcióiból, illetve egyéb támogatásból sikerült összegyűjteni. A következő cél az 1 millió dolláros összeghatár. Az adományokat a Floridai Egyetem kutatói kapják, akik a betegség gyógymódjának kifejlesztésén dolgoznak.

A kis Jonah betegsége 1 millióból nagyjából egy embert érint. A kisfiú csövön keresztül, speciálisan táplálják, hogy megfelelően szabályozzák a vércukorszintjét. A szülei folyamatos félelemben élnek, hiszen elég, ha csak egyszer elmulasztják például a hajnali 3-kor esedékes táplálékbevitelt és a fiúcska akár meg is halhat. Dylan könyvének köszönhetően azonban a kutatók jó úton haladnak afelé, hogy Jonah és sorstársai betegsége gyógyítható legyen.

Dylan a könyvével és barátjával
Dylan a könyvével és barátjával

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top