Egészség

Szívszaggató: hátán cipeli iskolába mozgáskorlátozott unokáját a nagyi

A kislány még soha nem késett el az iskolából.

Hátán cipeli iskolába mozgáskorlátozott unokáját a nagyiA kínai Szecsuán tartományban található Yibing közelében egy 66 éves nagymama mindennap a hátán cipeli iskolába 14 éves, mozgáskorlátozott unokáját. A lány, Fang Mei Qiu súlyos térdproblémával született, melynek következtében az is elviselhetetlen fájdalmat okoz számára, ha mankók segítségével néhány percig állnia kell, ezért semmiképp sem tudná önállóan megtenni az utat a hegyek között, közlekedési eszköz pedig nem áll rendelkezésre, így ez az egyetlen módja annak, hogy eljuthasson az iskolába.

Fang Mei 2 éves volt, amikor az apja elhagyta, az édesanyja később újra férjhez ment, a kislányt pedig a nagyszülők gondjaira bízta. A nagypapája idős és beteg, így a nagymama az egyetlen, aki el tudja látni a családot.

A nagyi mindennap 2-2 kilométert tesz meg 40 kilós unokájával a hátán, egy út nagyjából másfél órát vesz igénybe, így összesen napi három órát gyalogol. Fang Mei még soha nem késett el az iskolából.

A lány tisztában van vele, hogy nagymamája milyen komoly erőfeszítéseket tesz érte, ezért keményen tanul, hogy megérje az idős asszony fáradozása. Hamarosan azonban könnyebbé válhat az életük, hiszen miután a média felkapta a történetet, lehetőség nyílt arra, hogy a család az iskola közelébe költözhessen, Fang Mei pedig hamarosan kerekesszéket kap, illetve olyan kezelésekre járhat a helyi egészségügyi intézményekbe, melyek talán javíthatnak az állapotán.

Forrás: rocketnews24.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top