Egészség

Mágnesterápia: igen, vagy nem?

Sok és jelentős sikert tudhat maga mögött a mágnesterápia mint módszer. Gyógyuló sportolók, javuló fizikális állapot, megszűnő migrén – állítják kutatók az Egyesült Államoktól Japánig. Pár hete jelentős külföldi lapok is a mágnesesség hatékony erejéről cikkeztek, míg a téma Magyarországon még mindig tabunak számít. Pozsa Gábort, a Magnapress módszer amerikai licenctulajdonosának képviselőjét kérdeztük.
Mágnesterápia: igen, vagy nem?Önöket is megbüntette a Gazdasági Versenyhivatal? Mivel indokolta ezt?

A Magnapress egy korábbi forgalmazóját büntették néhány reklámban alkalmazott megfogalmazás miatt. Sajnos hosszú tanulási folyamat volt a forgalmazóink számára, hogy mit lehet egy hirdetésben megjelentetni, és mit nem. Ez a büntetés erről szólt. Több mágnesterápiás céget vizsgáltak, és minden büntetés mögött a nem megfelelő reklám állt. Mára már megtanultuk a leckét, sajnos elég drágán.

A Gazdasági Versenyhivatal több határozatában kijelentette, hogy nincs tudományos bizonyíték a mágnesesség gyógyító hatására.

Ez azért is furcsa, mivel tudomásom szerint kikérték az Egészségügyi Tudományos Tanács állásfoglalását, amiben nagy tekintélyű és tapasztalatú orvosok foglalnak helyet. Még ha nem holisztikus szemléletű orvostudományt képviselnek is, elképzelhetetlen, hogy ne ismernék a mágnesesség fizikoterápiás alkalmazását, Paracelsust vagy dr. Kyoichi Nakagawa kutatásait, ne olvasták volna Arthur Schopenhauert, aki már 1850-ben azt írta: “Aki manapság kételkedik a
mágnesesség hatásosságában, az nem hitetlen, hanem tudatlan.” A mágnesterápia hatékonyságáról már a BBC is cikkezett, vannak tudományos bizonyítékok a mágnesesség hatására, több évszázadra visszamenőleg. Azt viszont el tudom képzelni, hogy egyes cégek – akár a Magnapress korábbi forgalmazóját is ide értem – olyan túlzó kijelentéseket tettek a hirdetéseikben, amiket nem lehetett bizonyítani. A mágnesterápia hatékonyságára inkább tapasztalatokat érdemes felsorakoztatni, semmint sommás kijelentéseket tenni, annál is inkább, mert mindenkinek a szervezetére más és más hatással lehet a mágneses erőtér. Ezért a Magnapress amerikai licenctulajdonosa az egész világon ragaszkodik ahhoz, hogy a forgalmazó korlátlan számú ingyenes kipróbálást és kedvezményes bérlést biztosítson. Nem tudom, a többi mágnesterápiával foglalkozó cég ad-e ilyen lehetőséget, én ezt így tartom korrektnek.

Milyen arányban adják vissza a készüléket azok, akik kipróbálták, kibérelték?

Körülbelül 7-8 százalékuk, de amikor beszélgetünk velük, gyakran kiderül, hogy nem használták rendszeresen, hiába volt náluk. Bármilyen furcsa, vannak emberek, akik lelki okok miatt tudat alatt ragaszkodnak a betegségükhöz, és persze van olyan is, akinek az esetében nem bizonyul hatékonynak a Magnapress módszer. De ők vannak kisebbségben.

Korrektül járunk el minden vásárlónkkal szemben. 90 év garanciát biztosítunk a Magnapress Energy és Mx készülékekre, bárki bármikor ingyenesen kipróbálhatja a készülékeket, sőt sokan mintegy terápiára is visszajárnak hozzánk, anélkül, hogy vásárlásra köteleznénk őket. Tisztában vagyunk azzal, hogy sokan nem tudják megfizetni a Magnapresst, ezért soha nem mondunk nemet azoknak, akik eljönnek hozzánk kipróbálni, és hetente visszatérnek ugyanezen okból.

És persze tudjuk, hogy sok a kétkedő, és azt is, hogy nem mindenki tudja sikerrel használni a mágnesterápiát. Ezért egy bérlési konstrukciót dolgoztunk ki: ha nem tetszik, ha nem kényelmes vagy hatékony valaki számára a módszer, akkor visszahozhatja a készüléket, nincs kötelezettség vagy plusz anyagi teher.

Ki a licenc tulajdonosa?

Egy cég, ami az Egyesült Államokban van bejegyezve.

Mágnesterápia: igen, vagy nem?

Végül is a Magnapress is üzlet, nem?

Üzleti szempontból az a jó, amit folyamatosan el lehet adni az embereknek: a táplálékkiegészítők például. A Magnapresst egyszer veszik meg, és az egész család évtizedekig használhatja, 90 év garanciát vállalunk a termékre. A permanens mágnes ereje alig csökken, a vele kapott tudás nem évül el. Miután azonban nem kisebb célt tűztünk ki, mint hogy az egész világon minden családban legyen Magnapress, elég nagy a piac. Ez is egy termék, ami mögött tudás van, amit elő kell állítani, aminek a szabadalma, gyártása és forgalmazása pénzbe kerül, tehát van ára. Ilyen értelemben üzlet. De az a tapasztalatom, hogy aki csak a pénzkereset érdekében csatlakozik hozzánk, nagyon hamar odébb is áll. Azok dolgoznak velünk hosszú távon, akik valóban segíteni akarnak az embereknek, akik nem pénzben mérik az idejüket, és nem bánják, ha egy két évvel korábbi vevőjük vasárnap délután felhívja őket egy kérdéssel. Az amerikai vezetőnk azt mondja: nem az számít, hányan vagyunk, hanem hogy milyen emberek vagyunk.

További információk: www.magnapress.hu

Telefon: +36 (70) 311–7757, +36 (1) 951–3452

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top