Egészség

Vágykeltő finomságok

Az alaposan megválogatott étrend jótékony hatásaival mindenki tisztában van. Vitaminok, nyomelemek, jó és rossz zsírok – folyamatosan hallunk róluk. De mi a helyzet az ételek vágyfokozó hatásával? Tudomány vagy boszorkányság? Ideje belekóstolni!

Az emberiség ősidők óta ismer bizonyos vágyfokozókat. Minden kultúrának vannak olyan “csodaszerei”, amelyek élénkítik a nemi vágyat és a szexuális aktvitást. Ezek java része természetesen csak babona, azonban van néhány olyan afrodiziákum, ami manapság is gyakran kerül az asztalra, a hatás pedig – ha nem is olyan drasztikus, mint legvadabb álmainkban képzeljük – érezhető. Vegyük sorra, melyek azok a – gyakran egészen hétköznapi – összetevők, amelyekkel sikeresen felkorbácsolhatod partnered vágyait!

Vágykeltő finomságok

Bazsalikom
Mindenki számára ismerős növény. Illatanyagokban gazdag rokonát, a tulasit a hinduk naponta fogyasztják, mert hitük szerint egészséget, termékenységet és örömteli nemi életet biztosít. A bazsalikom leveleit a legjobb frissen fogyasztani, a mediterrán konyha receptjei közt bőven találsz felhasználási módokat.

Petrezselyem
Régről ismert ajzószer, értágulást okoz. Könnyedén az ételekbe csempészhető, hiszen sok hagyományos recept tartalmazza, de leforrázva vagy a szárát rágcsálva is fogyasztható.

Kagyló, osztriga
Casanova állítólag minden reggel 50 darabot fogyasztott a tenger gyümölcseiből, hogy bírja viharos szerelmi életének tempóját. Példáját – ha nem is ilyen mennyiségben – ti is követhetitek, mert az osztriga valóban segít előcsalogatni a szunnyadó vágyat.

Gyömbér
Ázsiából származó fűszernövény, amelyet az egész világ hatékony szerelmi vágyfokozóként ismer. Erős aromájú illóolajként is erotizáló hatása van, intim masszázshoz is jól jöhet.

Szerecsendió
Mézzel és tojással elkeverve hatékonyan fokozza a nemi vágyat, de hétköznapi ételeinket is feldobhatjuk vele. Már az illata is bódító.

Rukkola
Napjaink egyik legfelkapottabb alapanyaga nemcsak salátákhoz használható. Az sem véletlen, hogy már az ókorban is ismert volt. A rómaiak például olívaolajban áztatták a rukkola magvait és vágykeltőként fogyasztották.

Reméljük, hogy te és a párod is megtalálja köztük a kedvencét. Fogyasszátok őket egészséggel, és ha beválnak, ne feledkezzetek meg a Pharmatex helyileg alkalmazható, hormonmentes fogamzásgátló gyógyszercsaládról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top