Egészség

Virágporral az egészséges életért

A virágpor egyike a legtartalmasabb és legtisztább természetes élelmiszereknek, hihetetlen táplálkozási és gyógyászati értéke évszázadok óta ismert.

Elveszi az étvágyat, miközben nem leszünk éhesek, így jelentősen hozzájárul a fogyókúrához.

Nagy hatékonysággal képes a vastagbelet a májat és a gyomort méregteleníteni.

A virágpor egy hatékony táplálékkiegészítő gyermekek, serdülők és felnőttek számára bármilyen életkorban. A virágpor az egyetlen természetes élelmiszer, mely tartalmazza mind a 22 összetevőt – aminosavat –, melyekből az emberi test felépül.

Tény: 20 gramm nyers virágpor kb. 900 gramm zöldség és gyümölcs tápanyagtartalmának felel meg. Gondoljunk csak bele, ez egy hihetetlen adat!

Európában végzett tanulmányok igazolták, hogy csupán virágpor és víz fogyasztásával, az ember képes hosszú távon életben maradni! A virágpor mindenki számára nagy lehetőségeket tartogat, legyen szó valamilyen betegségről, vagy csak egyszerűen az egészséges, hosszú, betegségmentes életről. Napjainkban a világon évente több mint 10 000 tonna virágport fogyasztanak el évente az emberek élelmiszerként.

A méhek kizárólag azokat a virágporszemeket gyűjtik össze, amelyeknek a legnagyobb a tápanyagtartalmuk, továbbá azokat, amelyek nitrogénben gazdagok. Kevesen tudják, de az ember számára a nitrogén sokkalta fontosabb, mint az oxigén. A méhek rászállnak a virágokra, megkeresik a pollenszemeket, majd összekeverik a legjobb virágporokat egy ragacsos anyaggal. Ezt követően belemártják hátsó lábukat, és így szállítják el a virágport biztonságosan a kaptárakba.

Virágporral az egészséges életért
 

A virágpor az egész szervezetben fokozza a sejtszintű folyamatokat, és katalizátorként ösztönzi a sejtközi anyagcserét anélkül, hogy alapvetően módosítaná a normál élettani aktivitást. A virágpor méregteleníti a szervezetet! A virágpor sokoldalú hatásai nemcsak egyetlen specifikus élettani funkciót szabályoznak a testünkben, hanem aktiválják a szervezet biológiai rendszerét.

Oroszország elhíresült százévesei általában méhészek voltak, akiknek az étrendje nagy mennyiségű mézmaradékot tartalmazott, azaz a kaptárak alján található, virágporral telített mézet. A virágpor a mentális képességektől kezdve a fizikai teljesítményig számtalan téren kifejti drámaian pozitív hatásait. A klinikai tesztek elvégzése alatt a gyermekek IQ-hányadosa megduplázódott és jelentősen nőtt a stressztűrő képesség, mind az állatok, mind az emberek esetében.

Mit tapasztalhatunk, ha rendszeresen fogyasztunk virágport? Tudd meg az 50 felett blogról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top