Egészség

Sikeresen felépült a 3. emeletről lezuhant fiú

A baleset pontos körülményeit a tini továbbra sem tudja felidézni, életéből néhány napra nem emlékszik.

Életveszélyes főütőér-repedéséből sikeresen felépült az a 17 éves fiú, aki januárban iskolájának harmadik emeletéről zuhant le. Számos súlyos sérülését Székesfehérváron kezelték, de a mellkasi főütőér repedése miatt közvetlen életveszélyben lévő fiatalembert Budapestre szállították, ahol a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján műtötték meg.

A sérült érszakaszba fémháló műérszerkezetet, úgynevezett stent graftot ültettek be, így sikerült megmenteni a fiú az életét. Ilyen bonyolult beavatkozás csak a katéteres és a nyitott érsérülések ellátásában egyaránt nagy tapasztalattal rendelkező érsebészeti centrumban végezhető el biztonságosan, akut körülmények között. A műtét 60 percig tartott, a fémháló műért a combverőéren keresztül katéterrel vezették az érbe, ez belülről “sámfázta” ki a sérült érszakaszt, ezáltal szűnt meg a veszélyes belső vérzés lehetősége.

A fiú májusi kontrollvizsgálata során az orvosok mindent rendben találtak a főütőérműtéttel kapcsolatban. A CT-vizsgálat a stent graftot ideális pozícióban mutatta a főütőérben, ez azt jelenti, hogy vérzés veszélye továbbra sem áll fent, tehát a műtét hosszú távon sikeres, a fiú teljesen felépült.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top