Egészség

A postás mentette meg egy fuldokló kisbaba életét

Nem érzi magát hősnek. Pedig az.

Egy Chris Brown nevű amerikai postás a minap annak rendje és módja szerint épp csomagokat kézbesített, amikor egy kétségbeesett anya rohant ki az egyik házból, karjában a fuldokló, 11 hónapos kisfiával, aki lenyelt egy műanyag csomagolást.

A postás egy szót sem szólt, azonnal kivette az anya kezéből a babát és Heimlich-fogást alkalmazva megszabadította a csöppséget a légcsövébe került idegen testtől.

A postás mentette meg egy fuldokló kisbaba életét

“Abban a pillanatban nem fogtam fel, hogy élet-halál helyzetről van szó – mesélte utóbb Brown. – Csak azt tudtam, hogy a gyerek nem lélegzik és oxigént kell juttatni a tüdejébe.”

A 48 éves postás egyébként korábban egy munkahelyi elsősegély-tanfolyamon sajátította el a Heimlich-manővert.

“Hátborzongató volt az egész. Boldog vagyok, hogy Chris ott volt” – fogalmazott az anya, aki az eset után vagy egy órán át sírt a kisfiával a karjaiban, a pici Eli azonban ekkor már szerencsére nevetett.

A fiúcska szülei hősként tekintenek az életmentő postásra, Brown azonban azt mondja, ő nem hős, csak azt tette, amit bárki más is megtett volna a helyében, akárkiért, akár az ő gyerekeiért is. “Én a rendőrökre, a katonákra, a tűzoltókra és a nővérekre tekintek hősként” – szerénykedett a postás.

Forrás: Yahoo News

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top