Egészség

Már biztos: maláriás a Debrecenben rosszul lett nigériai férfi

A laboratóriumi vizsgálatok igazolták, hogy a fiatalember, aki a Debreceni Egyetem egyik kollégiumában lett rosszul, maláriás.

Maláriás az a 20 éves nigériai férfi, akit magas lázzal vittek be hétfőn a mentők a debreceni Kenézy kórházba – közölte Szentgyörgyi János, az intézmény szóvivője. Az egyetemi hallgató elmondta, hogy már korábban is volt ez a betegsége, de a gyógyszereit Nigériában hagyta. Miután a gyógyszereket a kórházban megkapta, jelentősen javult, stabil az állapota, és várhatóan kedd délután vagy szerda délelőtt távozhat az intézményből.

A maláriával kezelt férfi nem veszélyes a környezetére, a betegséget egyes afrikai szúnyogok terjesztik.

A nigériai férfi hétfőn jelentkezett háziorvosánál magas lázzal járó rosszullét miatt. Ellátását a nyugat-afrikai ebolajárvánnyal összefüggő fokozott egészségügyi készültség miatt kiadott országos tisztifőorvosi utasítás szerint kezdték meg. Akkor azt is közölték, hogy a tünetek maláriára utalnak, nem ebolára, és a férfi nem járt olyan területen Nigériában, amelyet az ebola-járvány érint, így “nem áll fenn az ebolaláz gyanúja”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top