Egészség

Szívfacsaró videón üzen az ebolás nővér a világnak

"Ne sírj, nagyon büszkék vagyunk rád" – mondja az egyik orvos a szívfacsaró videón az elkülönített kórteremben fekvő, ebolával megfertőződött ápolónőnek.

Nina Pham 26 éves ápolónő, aki egy másik nővértől kapta el a vírust. Önként jelentkezett, hogy ápolhassa megfertőződött kolléganőjét. A videó elején ezt köszöni meg neki az orvos, Grey Weinstein, aki a felvételt készítette.

“Ne sírj, nagyon büszkék vagyunk rád” – mondja a fiatal nőnek megnyugtatásul, akinek az állapota a hivatalos jelentés szerint jó. Nina egyébként nem tűnik a felvételen betegnek, persze az, és az embernek tényleg összeszorul a gyomra, ahogy nézi ezt a videót. Az ápolónő még viccel is: “mindenki jöjjön Marylandbe, itt a buli”, és persze közben törölgeti a könnyeit.

Közben már Prágában is szűrik az utasokat a reptéren. Aki az elmúlt 42 napban járt afrikai országban, azt megvizsgálják. Itt pedig egy térkép, a New York Times készítette. A zöld négyzet a meggyógyult betegeket jelenti, a narancssárga azokat, akiket éppen kezelnek, a piros pedig a haláleseteket.

Forrás: New York Times
Forrás: New York Times

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top