Egészség

A világ legegyszerűbb diétás reggelije

Mint tudjuk, a reggeli a nap legfontosabb étkezése! Nagyon fontos odafigyelnünk hát, hogy mit veszünk magunkhoz, hisz azok vagyunk, amit megeszünk.

Körülbelül 20 éven át minden egyes reggelemet egy bögre langyos kakaóval kezdtem… Néha ettem hozzá egy-egy túrós buktát, de mint ma már tudom, ez sem javított sokat a dolgon. Hosszú éveken át reggeliztem helytelenül, és ezen ma már sajnos nem változtathatok. Azon viszont igen, hogy ma már nem követem el ugyanezt a hibát.

Az egyik legfontosabb dolog, amit megtanultam, hogy reggelire nem szabad cukros ételeket enni! Mivel alvás után ki van éhezve a szervezetünk, fontos, hogy azt adjuk meg neki, amire valóban szüksége van. Szóval ha egészségesen akarunk étkezni, akkor kukába a cukros gabonapelyhekkel és az édes péksüteményekkel, és együnk helyettük teljes kiőrlésű kenyeret, tojást, felvágottakat, vagy az én személyes kedvencemet, zabkását.

A világ legegyszerűbb diétás reggelije

Utóbbi alapja a zabpehely, ami az emberiség egyik legnagyszerűbb tápláléka, mivel szinte minden tápanyag megtalálható benne, amire a szervezetnek szüksége van. Igen gazdag rostokban, B- és E-vitaminban, emellett nagy mennyiségben tartalmaz vasat, káliumot, kalciumot, magnéziumot és folsavat… Folytatás a Dianas’s Diary blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top