Egészség

Jelentős változás az időjárásunkban

Esős idő jön, a tél még várat magára.

Csütörtökre északnyugat, nyugat felől egyre többfelé megnövekszik a felhőzet, és az északnyugati tájakon eső, egy-egy zápor is kialakulhat. Tartósabb napsütésre a keleti, északkeleti tájakon számíthatunk még. A délies szél sokfelé élénk, erős marad, majd a délután folyamán fokozatosan mérséklődik. A hőmérséklet azonban egyelőre nem csökken, a déli tájakon 20 fok feletti értékek várhatóak, sőt az 1963-ban Mezőhegyesen mért 23 fokos rekord is “veszélybe kerülhet”.

Péntek délután északkeleten még kisüthet a Nap, de már inkább az erősen felhős, borult idő lesz jellemző. Csapadékra főként a Dunántúlon számíthatunk. Az enyhe hajnalt követően, délután 17-22 fokig melegszik a levegő. A légmozgás változatlanul élénk, erős lökésekkel kísért lesz, a Dunántúlon délután sem mérséklődik.

Szombaton már visszaesik pár fokot a hőmérséklet, ellenben jelentős lehűléstől nem kell tartanunk. Az ország nagy részén 11-15 fokig emelkedik délután a hőmérséklet, de keleten, délkeleten továbbra is mérhetünk 16-18 fokot. Borult, csapadékos időre készülhetünk, országszerte esővel, záporokkal. A szél északnyugatira fordul, a Dunántúlon lesz erős, élénk, majd délutánra mérséklődik.

Vasárnap már csak az Észak-Dunántúlon marad élénk a légmozgás, másutt gyenge, mérséklet lesz. A csapadékzóna északkelet felé vonul, napközben az északi, északkeleti tájakon számíthatunk még esős időre. Délnyugat felől pedig felszakadozik a felhőzet, és egyre több helyen süt ki a Nap. A hőmérséklet 12-17 fok körül alakul.

Jelentős lehűlés, télies fordulat a jövő hét első felében sem látszik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top