Egészség

3 tipp, hogy egészséges bőrben élhesd a mindennapjaidat

Ne felejtsd el, hogy a bőröd a legnagyobb szerved! A róla való gondoskodás jóval több, mint szépségápolás.
3 tipp, hogy egészséges bőrben élhesd a mindennapjaidat

Törekedj kiegyensúlyozottságra

Egyél, igyál, mozogj úgy, hogy az a bőrödnek jó legyen! Figyeld meg, hogy melyik ételeket, italokat nem szereti a bőröd, ezeket ne erőltesd, még ha sok jót is állítanak róla, mert hidd el, a bőröd reakciója kifejezi a szervezeted választását. Persze előfordul, hogy felrúgod a szabályokat, mondjuk picit több alkoholt vagy kávét iszol a kelleténél. Ilyenkor fokozd az elfogyasztott víz mennyiségét, ezzel támogatod a szervezetedet a méregtelenítésben. És ebben segít a mozgás is, no meg abban, hogy a bőröd sejtjeihez is több éltető oxigén jusson el.

Tudatosan válassz kozmetikumokat

3 tipp, hogy egészséges bőrben élhesd a mindennapjaidat

Mindig nézd meg a csomagolást és tanulmányozd figyelmesen. Ehhez persze tisztában kell azzal is lenned, hogy mire kell figyelned a betűtengerben. Az INCI lista felsorolja az összetevőket. A növényi összetevők között is külön kell jelölni, ha az ökológiai gazdálkodásból származik, ez vonatkozik az illóolajokra is, amelyek a bőrápoláson túl tartósító és illatosító funkciót is betölthetnek. A “bio” jelölést csak azok a kozmetikumok használhatják, melyeket ellenőrző hatóságok minősítenek. Jó, ha tudod, hogy a magyar szabályozások ezen a téren sokkal szigorúbbak az európai átlagnál. Kevés kozmetikai termékcsalád képes megfelelni ezen szigorú előírásoknak, ezek egyike a hazánkban gyártott mySPIRIT skincare biokozmetikai márka.

Legyél kitartó

Nem biztos, hogy zökkenőmentes lesz az átállásod a biokozmetikumok használatára – figyelmeztet Torhosi Tünde mesterkozmetikus, a Magyar Termék nagydíjjal is kitüntetett mySPIRIT skincare biokozmetikai márka egyik megálmodója. A bőrnek meg kell szabadulnia az előzőleg használt kozmetikumok hatására felhalmozott anyagoktól, és meg kell szoknia az új, tisztán növényi hatóanyagokat. Ez eleinte akár gyorsan múló kipirosodással is járhat. Azonban néhány nap elteltével azt tapasztalod majd, hogy a bőröd egyre jobban érzi magát, és a tükörbe nézve üdének, kisimultnak, tónusosabbnak, egyszóval egészségesnek látod.

3 tipp, hogy egészséges bőrben élhesd a mindennapjaidat

További információ: www.myspirit.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top