Egészség

Arany-réz spirál – az ideális megoldás?

A méhen belüli fogamzásgátlás története mintegy 3000 évre nyúlik vissza. Az első eszközök a tevék méhébe helyezett kövek voltak, melyeket a karavánok hosszú vándorlásai során alkalmaztak.

A módszer újraéledése a XX. század legelejére tehető. A legkezdetlegesebb eszközök a csirke villa alakú mellcsontjából készültek.

Szerencsére azóta a technológia fejlődésének köszönhetően ezek az eszközök is jelentős fejlődésen estek át. Egyre nagyobb védelmet biztosítva, egyidejűleg egyre kevesebb kényelmetlenséget jelentve a nők számára.

A hormonmentes eszközök kezdetben csupán műanyagból álló testét a 70-es évek végétől rézzel, majd újabb lépésként réz és nemesfém (pl. arany) ötvözetét tartalmazó huzalokkal tekercselték spirál alakban, innen az elnevezés “spirál“.

Arany-réz spirál – a legideálisabb megoldás?

A legújabb fejlesztést a területen a szabadalommal védett MelbeaGold spirálok jelentik. A MelbeaGold spirálok hatóanyaga arany-réz ötvözet tartalmú huzal, melynek réz aktív anyaga a mélyebb rétegeiben található aranyat diffúz eloszlásban tartalmazza.

A MelbeaGold arany-réz spirálok előnyei
•    nem tartalmaznak hormont
•    hosszú távú megoldást jelentenek
•    költséghatékonyak (1 spirál ára nagyságrendileg 3 havi fogamzásgátló árának felel meg)
•    napi odafigyelést nem igényelnek az úgynevezett felhasználói hibának tulajdonított teherbeesési esetek – Pearl Indexe (“hatékonysága”) ekként a legmagasabbak között szerepel.

Fenti tulajdonságok miatt a spirál használata egyre inkább terjed. Egyre több nőben tudatosul, a felhelyezéssel járó kényelmetlenséget bőven ellensúlyozza, hogy a hormonmentes spirál hosszú évekre szóló, kiemelkedően megbízható  védelmet kínál a nem kívánt terhességgel szemben.

Sok országban kifejezetten javasolják a spirált nem szült nőknek is (pl. USA), mert megbízhatóbb védelmet nyújt akár a tablettáknál is, hiszen azt sokan elfelejtik időben bevenni, vagy megfeledkeznek arról, hogy annak hatékonyságát csökkentheti más gyógyszerekkel együtt történő szedése vagy akár egy hányásos megbetegedés.  Magyarországon is egyre inkább elfogadottá válik a spirálok nem szült nők esetében történő alkalmazása.

A MelbeaGold spirálok a www.melbea.hu oldalon most pénzvisszafizetési garanciával vásárolhatóak meg (részletekért ld. az oldalon található Általános Szerződési Feltételeket)!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top