Egészség

Havat és fejfájást hoz a közelgő hidegfront

Karácsony utolsó napján végre egy kis hó is esik, de a szervezetünket megviselheti a lehűlés.

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, de keleten, északkeleten és nyugaton lehetnek felhősebb körzetek, és főként ezeken a tájakon elszórtan egy-egy hózápor is kialakulhat, olvasható az Időkép előrejelzésében. Erős, helyenként viharos lehet az északnyugati szél. Hajnalban –4 és +3 °C, nappal 2 és 7 °C között alakul a hőmérséklet.

Pénteken továbbra is hidegfronti hatás érvényesül, keleten, északkeleten elszórtan egy-egy hózápor is kialakulhat. Nappal még 2 és 7 °C között alakul a hőmérséklet, de tartós, erős lehűlés jön a következő napokban.

Emiatt fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek, megnőhet a koraszülések száma. A szeles időben ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek lehetünk a megszokottnál. A napos idő ugyanakkor javíthatja közérzetünk. Öltözzünk melegebben, a lehűléssel együtt gyakoribbá válhatnak a meghűléses megbetegedések is!

Szombaton hazánk nagy részén több órára kisüt a nap. Kezdetben északkeleten, keleten lehetnek felhősebb körzetek, délután pedig nyugat felől kezdődik erős felhősödés, este nyugaton havazás. A Dunántúlon megélénkül a délkeletire forduló szél. Többfelé napközben is fagyhat.

Vasárnap egy mediterrán ciklon hoz az ország nagy részére havazást, erős, helyenként viharos északias szelet, akár hófúvás is kialakulhat. A legtöbb helyen napközben is fagyni fog.

Hétfőre ez a ciklon elhagyhatja térségünket, felszakadozik a felhőzet, de egy-egy hózápor, keleten kisebb havazás is kialakulhat a szeles, helyenként hófúvásos időben. Hideg, fagyos időre van kilátás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top