Egészség

Egy hét alatt megháromszorozódott az influenzások száma hazánkban

Az első naptári héten regisztrálthoz viszonyítva a második héten az ország minden részében emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma. A legtöbb beteget Pest, Fejér és Győr-Moson-Sopron megyében regisztrálták.

Egy hét alatt megháromszorozódott az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma – olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán közzétett jelentésében.

A második naptári héten összesen 17 influenzagyanús betegtől származó légúti minta érkezett a Nemzeti Influenzareferencia Laboratóriumba. Közülük négy betegnél influenza A(H3) és egynél influenza B vírus okozta fertőzést igazoltak.

A betegek többsége (több mint 44 százalékuk) 15-34 éves fiatal felnőtt volt, 29 százalékuk a 35-59 évesek korcsoportjába tartozott. A gyermekek részaránya 12,7, a 60 éven felülieké 14,2 százalék volt.

Az OEK jelentése kitért arra is, hogy a második héten influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról egy jelentés érkezett: egy Tolna megyei szakközépiskolában 405 tanuló és 44 dolgozó közül 84 diák és 15 dolgozó betegedett meg magas láz, végtagfájdalom, köhögés, orrfolyás, torokfájás tüneteivel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top