Egészség

Kerüld el az influenzát!

Nőtt a megbetegedések száma, egyre több helyen van látogatás tilalom.

A múlt héten a korábbihoz képest 40,2 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A fővárosban és 16 megyében emelkedett, Heves és Vas megyében nem változott, Zala megyében csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma.

A laboratóriumi vizsgálatok a legtöbb esetben az influenza A vírusát mutatták ki. Az ÁNTSZ szerda délután azt írta a honlapján, hogy három megyében – Fejérben, Nógrádban és Tolnában – rendeltek el látogatási tilalmat. Fejér megyében péntektől a megye valamennyi fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményének minden osztályán kórházi látogatási tilalmat rendeltek el.
Nógrád megyében Balassagyarmaton, a Kenessey Albert kórház szintén látogatási tilalmat vezetett be a gyermekgyógyászati, a szülészeti-nőgyógyászati és az infektológiai osztályon, valamint az újszülöttrészlegen.

Tolnában a dombóvári Szent Lukács kórház kardiológiai rehabilitációs osztályán, valamint Szekszárdon, a megyei Balassa János kórház szülészeti-gyermekágyas osztályán, valamint újszülöttrészlegén van látogatási tilalom.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top