Egészség

Pudingos csokitorta liszt- és vajkrémmentesen

A szokásos hozzávalókat egészségesebbre cseréltem: fehér liszt helyett zabpehelylisztből, édesítőszerrel készült a piskóta, a krém pedig még véletlenül sem látott vajat vagy margarint! – írja bloggerünk. Próbáld ki te is az egészségesebb csokitortát!

Hozzávalók: 

A piskótához: 

  • 6 tojás különválasztva 
  • 6 ek. cukornak megfelelő – lehetőleg kristályos – édesítőszer (édesítőszerek cukorról történő átváltásához segítséget ITT találsz! )
  • 7 ek. zabpehelyliszt
  • 2 ek. zsírszegény, natúr kakaópor
  • fél csomag sütőpor

A krémhez: 

  • 1 csomag csokis pudingpor (főzős)
  • 0,5 liter tej vagy növényi tej 
  • 4 ek. cukornak megfelelő édesítőszer 
  • 2 ek. kókuszkrém 
  • 2+1 ek. kókuszzsír (EZÉRT érdemes használni) 
  • 1 teáskanál rumaroma

A tetejére: 

  • 1 tábla cukormentes étcsokoládé 
  • díszítésnek szeletelt mandula (elhagyható)

Az elkészítésről a Salátagyár blogon olvashatsz!

Pudingos csokitorta liszt- és vajkrémmentesen

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top