Egészség

A gyerekkórház bezárása ellen gyűjtenek aláírást

Szakmai körökben elterjedt, hogy a kormány nagy kórház-átalakítási terveinek a kalocsai gyermekellátás is áldozatul eshet. Ezért aláírást gyűjtenek a Szent Kereszt Kórház gyermekosztályának megmaradásáért Kalocsán.

Kétezer fölé emelkedett a kalocsai kórház gyermekosztályának bezárása elleni tiltakozók száma a Facebookon. Egy kommentelő aggódik, mert a legközelebbi kiskunhalasi kórház is legalább 50 kilométerre található: “Órákat kell várni egy-egy esetben, hogy a mentők egyáltalán továbbszállítsák a beteget, akkor hová szaladjuk gyermekünkkel, ha megtörténik a baj?” – idézi a hvg.hu.

2009-ben egyszer már bezárták a kalocsai gyermekosztályt, arra hivatkozva, hogy nincs gyermekorvosa az intézménynek. 2012-ben aztán újra megnyitották. A Kecskeméti Megyei Kórház tagintézményeként működött tovább, oda vitte magával az adósságát is. Mivel Kalocsán ekkor sem volt gyermekorvos, az ügyeletet is nehezen tudták működtetni, ezért eleinte a 90 kilométerre levő Kecskemétről jártak át szakemberek. Idővel gyermekorvosokat is találtak, most állítólag mégis a bezárás veszélye fenyegeti a Kalocsai Szent Kereszt Kórház gyermekosztályát. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top