Egészség

A kórházban is jógázik a súlyos beteg lány

Az életéért vívott küzdelemben a jóga is segítségére van. Jelenleg másik csontvelődonort keresnek neki egy újabb átültetéshez.

A 19 éves Briana úgynevezett aplasztikus vérszegénységben szenved. A betegséget csak kemoterápiával és csontvelő-átültetéssel lehet kezelni. A lány decemberben esett át a transzplantáción, ám az sajnos nem volt sikeres.

Jelenleg másik csontvelődonort keresnek neki egy újabb átültetéshez. Az immunrendszere súlyosan sérült, és egyáltalán nincsenek fehérvérsejtjei, emiatt teljes izolációban él egy texasi kórházban.

Kedvenc hobbijával, a jógagyakorlással azonban nem hagyott fel. A kórházban a legkülönfélébb jógapózokban fotózza magát nap mint nap, majd a képeket feltölti az Instagram-oldalára. “Szeretem a jógát, mert fizikailag és lelkileg is kihívást jelent” – mondta a lány, akinek az online jógás közösség tagjai is erőt adnak, hogy folytassa a küzdelmét.

Úgy érzi, a betegsége az ellensége, ám mégsem áll negatívan a helyzethez. “Hálás vagyok az ellenségemnek, mert mindennap emlékeztet arra, hogy mennyire erős vagyok.”

A kórházban is jógázik a súlyos beteg lány
A kórházban is jógázik a súlyos beteg lány

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top