Egészség

Így vigyázz a fitnesz menüvel!

Tudtátok, hogy abból, amit egészségesnek, lightnak vagy fitnesz ételnek gondolunk, hajlamosak vagyunk kétszer annyit enni, mint a "nem egészséges" fogásokból? Ráadásul, ha rá van írva, hogy light vagy fitt, akkor mindenféle ellenőrzés nélkül megveszünk bármit. Pedig néha nem árt, ha jobban megnézzük, mi is az...

A cukrozott light joghurt esete

Tudtátok, hogy a light felirat legtöbbször a zsírtartalomra vonatkozik? Na és tudjátok, hogy mivel helyettesítik a zsírt? Cukorral! Tehát ha hosszas gondolkodás és alapos megfontolás után leemelsz a polcról egy light joghurtot, lehet, hogy több cukrot pakolsz be a kosaradba, mint ha két pillanat alatt minden tudatosság nélkül lekaptál volna egy simát a polcról. Éppen ezért én inkább otthon szoktam gyümölcsjoghurtot készíteni magamnak, de azt is csak ritkán.

Az egyik délután viszont annyira szerettem volna gyümölcsjoghurtos müzlit enni, így elmentem a legközelebbi boltba, és több mint tíz percig álltam a joghurtos pultnál, és válogattam, címkét olvastam, számoltam és sopánkodtam, hogy miért nem volt reggel időm bekeverni egy kis joghurtot! A tizenötödik percnél meguntam a válogatást, és megörültem, hogy találtam egy joghurtot, amiben 2 grammal kevesebb cukor volt, mit bármelyik másikban! Annyira megörültem neki, hogy teljesen elkerülte a figyelmemet: lehet, hogy 2 gramm cukorral kevesebb volt a kupakban, viszont négyszer akkora volt az adag! Így mínusz 2 gramm cukor helyett plusz 8-at ettem. Persze ez nagyon kicsi értéknek tűnik, de gondolj bele, hogy mindennap ennyivel többet eszel! És ez csak egy termék a sok közül…

Így vigyázz a fitnesz menüvel!

Fitnesz menü a kifőzdében

Egyik éjjel elfelejtettem kivenni a csirkehúst a hűtőből, így másnapra nem volt ebédem. Elmentem egy közeli kifőzdébe, ahol van fitnesz menü. Akkor épp szezámmagos hal volt valamilyen krumplipürével… nesze neked fitnesz! Sebaj, gondoltam, a krumpli helyett veszek salátát, és úgy majd jó lesz! De mielőtt kikértem volna, megkérdeztem a szakácsot, hogy vajon a halat azt miben is sütik ki? Napraforgóolajban! Tehát a fitnesz menü vajas, tejfölös tört krumpli volt napraforgó olajban sült hallal.

Az a legszomorúbb, hogy hiába akarnánk tudatosan étkezni, nem tudunk! Ha épp egész nap rohangálok a városban, és megéhezem, mit tudok venni? Gyrost, pizzát, Fornettit…. Még egy olyan helyet sem láttam, ahol olyan ételt árulnának, mint például saláta (majonézes tocsogós undi öntet nélkül) hal, csirkemell főtt tojás, tojásrántotta vagy akár egy elviteles fehérjeturmix.

Mi a megoldás? Tudd meg Zsingor Tünde blogjáról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top