Egészség

Ma 32, holnap 22 fok – komoly gondot okozhat az erős ingadozás

A mai nyári napot zivatarok zárják, és az előrejelzések szerint holnapra 10 fokot is visszaeshet a hőmérséklet. Ez az ingadozás nagyon megterheli a szervezetet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint szerda éjfélig Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Veszprém, Zala és Pest megyében, valamint Budapesten olyan heves zivatarok várhatók, amelyeket akár óránkénti 90 kilométeresnél erősebb szél kísérhet. Ennek hatására a hőmérséklet éjszakára jóval húsz fok alá eshet.

Forrás: Pinterest
Forrás: Pinterest

Ma napközben 32 fok volt, holnapra viszont már csak 22 fok lehet legmagasabb hőmérséklet. Ez az erős ingadozás nagyon megviselheti a szervezetet. Fejfájást, izomgörcsöket, emésztési zavarokat és szív- és érrendszeri panaszokat okozhat – figyelmeztetnek a háziorvosok. Ezen kívül fronthatással is számolni kell. Az ország keleti területei fölé még meleg levegő érkezik, ott a melegfrontokkal járó tünetek jelentkezhetnek az erre érzékenyeknél: levertség, fáradékonyság, álmatlanság, fejfájás, migrén. Ugyanakkor nyugaton hidegfronti hatás okozhat vérnyomás-ingadozást, szédülést. Erősödhetnek a reumatikus fájdalmak. Hosszabb lehet a reakcióidő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top