Egészség

Becsapja a gyengén látókat a vakvezető sáv

Vakvezető sávokat annak érdekében alakítanak ki a járdákon, hogy segítség a gyengén látókat a közlekedésben. Időnként az építők óriásit bakiznak.

Vakvezető sávokat azért alakítanak ki a járdákon, hogy a gyengén látó emberek tájékozódni és közlekedni tudjanak, képesek legyenek érzékelni, hol haladhatnak át a zebrán. A csepeli SZTK-val szembeni zebránál kialakított sáv esetében óriási hibát követtek el az építők, ugyanis az pontosan az épület oldalába vezeti a látássérülteket – olvasható a Blikk oldalán.

A fotó illusztráció!
A fotó illusztráció!

Az oldal Zoltánnal tesztelte az említett vakvezető sávot, aki tízéves korában veszítette el látását. A fiatalember bottal remekül közlekedik a városban, botja nélkül ugyanakkor nekiment volna az épület falának.

A Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége szerint ennél már nagyobb hibákkal is találkoztak. Rákoskeresztúron például egy oszlopot állítottak a közlekedőút kellős közepébe. Ha a látássérült embereket is megkérdeznék az őket segítő beruházások kialakításával kapcsolatosan, pontos javaslatokat adnának az ilyen jellegű hibák elkerülése érdekében.

További cikkek vak, látássérült témákban az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top