Egészség

A védőoltás az utolsó reményünk, ne szúrjuk el, lécci!

Beszélhetnék az emberi hülyeség diadaláról, a civilizációs csecsebecséktől elhülyült emberekről, akik jó dolgukban nem tudják, hogy mit csináljanak, megemlékezhetnék a konteómániások esetenként rendkívül szórakoztatóan ostoba tömegeiről (chemtrail, valaki?), vagy mutogathatnék szívszorító fotókat a gyermekbénulástól megrokkant, eltorzult testű, vastüdőben fekvő gyerekekről. Nem teszem, inkább csak szomorkodom egy picit.

Néhány hete jelent meg a hír, hogy Spanyolországban torokgyíkkal (diftéria) szállítottak kórházba egy hatéves kisfiút. Sajnos ő a hét elején belehalt a fertőzésbe. Egy ember, pláne egy gyerek halála mindig tragikus, ebben az esetben viszont az az igazán borzasztó, hogy teljes mértékben megelőzhető lett volna, ha az oltásellenes szüleinek sikerült volna beoltatniuk a gyereküket, ahelyett, hogy így, 28 év után ő lehetett az első diftériafertőzött, ráadásul azóta már több gyereknél is diagnosztizálták a betegséget.

Majdnem sikerült. Megszabadítani az emberiséget egy újabb fertőző betegségtől, de hála az angolul antivaxxernek nevezett oltásellenes mozgalom áldásos (?) tevékenységének, most inkább azon aggódhatunk, hogy hány áldozatot fog még követelni a diftéria. Lazán kapcsolódik, hogy a tavalyi őszi–téli szezonban az Egyesült Államokban iskolákat kellett bezárni, mivel a felvilágosult antivaxxer szülők nyilván nem oltatták be a gyerekeiket, mert… mert, miért is?

Kinek áll érdekében?!

Ja várj, tudom: a gyógyszerlobbi kottájából játszó háziorvosok, akiket nyilván kilóra megvettek, mindent beletolnak a gyerekeinkbe, amit fecskendőből lehet, szerintem, ha nem lenne illegális, heroinnal is feszt lőnék a kicsiket, mintha nem lenne holnap. Na meg persze mikrocsipet is tesznek a gyerekekbe ezek a nyilvánvalóan reptilián-szíriuszi-illuminátus szabadkőművesek, hogy… ööö… hogy miért is?

Ez a kedves gyíkember épp autizmust okozó mikrocsipet ültet a kislány karjábaEz a kedves gyíkember épp autizmust okozó mikrocsipet ültet a kislány karjába

Főleg amióta Mark Zuckerberg mindenkinek a zsebében ott van, és a Google a wifi-adókat érzékelő okostelefonok segítségével méterre megmondja, hogy ki hol van éppen.

“Nem vagyok orvos, de…”

Most jön az írásomnak a leginkább támadható része, vagyis a “nem vagyok orvos, de…” kezdetű rész. Viszonylag sokat mozgok orvosok körében, van köztük kifejezetten gyerekekkel foglalkozó szakember, elismert kórházi adjunktus, illetve koraszülöttek és újszülöttek környékén tevékenykedő doki is. Ha annyi pénzem lenne, ahányszor ezek az emberek bíborlila árnyalatba hajló arccal anyázták az oltáselleneseket, most alighanem Gattyán Gyuri áruházában vásárolnám a leárazott “bóvlit” a toszkán villám gardróbjába. Mert hogy miért is? Vegyük szépen sorban.

  • Anyuka-apuka látta az ezotévén, hogy az oltás rossz, meg pfuj vegyszer és egyébként is, nem kézműves, biolaktovegán a cucc, amit a kapitalista, elnyomó gyógyszergyárak le akarnak tolni a torkunkon.
  • Anyuka-apuka oltatlan gyereke aztán szépen beszántja az ovit a fertőzéssel, a Napsugár csoporttól a Mackóvirág szakkörig bezárólag, plusz áfa, plusz óvónénik.
  • A széjjelfertőzött gyerekeket aztán persze sírásra görbülő szájjal elviszik az orvosokhoz, a váróban további “szerencsés nyerteseknek” továbbadva a fertőzést
  • Persze minősített eset,amikor ezek a derék életmódguru szülők alternatív módszerekkel (kedves szavakkal ellátott üvegekbe töltött víz, Gravoboj-számok, fényszögek és kézműves vajákosmódszerek) majd jól megpróbálják kikúrálni az adott kórt, a pattanásoktól a bélcsavarodásig.

Ja meg, hát emberek, a védőoltás AUTIZMUST OKOZ!!!!!!444!!!!!négy!!!!

Ez a kedvenc érvem, amivel jellemzően olyan arcok kommentelik tele a fórumokat, akiknek a helyesírása egy átlagos négyéves zsírkrétarajzainak a színvonalán mozog. De hát megmondták “a orvosok, benne volt az újságba!” – így. Most komolyan, aki így ír, attól még útirányokat sem kérdeznék meg, mert valószínűleg a bal és a jobb kezét sem biztos, hogy elsőre eltalálja.

Az megvan, hogy ezt az autizmusos balhét egy Andrew Wakefield nevű “orvos” robbantotta ki? Az idézőjelet azért kapta, mert az általa írt tanulmány – amely kapcsolatot vélt felfedezni az MMR (bárányhimlő, mumpsz, rubeola) védőoltás és az autizmus kialakulása között – míves hamisítvány volt.

Andrew Wakefield egy úgynevezett orvos csalóAndrew Wakefield egy úgynevezett orvos csaló

Bizony, Wakefield eredményeket hamisított, egyébként pedig csinos összegeket kapott néhány ügyvédtől, akik a tanulmány segítségével akarták beperelni a gyógyszercégeket. Wakefield “munkásságát” az elmúlt száz év legkártékonyabb kutatási anyagának tartják, amelynek állításait egyébként több igazolható hátterű kutató is megcáfolta. Ja, egyébként egyetlen, magára valamit is adó tudósnak sem sikerült megismételnie Wakefield kísérleteit, ez pedig, mint tudjuk, a tudományos kutatások egyik alapköve. Ezen a ponton kioszthatunk egy fekete pontot a médiának is, mert lelkes kis ormányos hangyászként szippantották fel a szenzációhajhász sztorit, ezzel pedig ha lehet, még többet ártottak a világnak.

Tragikus iróniája a sorsnak, hogy pont a mai napon számoltak be James Bradstreet öngyilkosságáról, aki Wakefield mellett egy másik olyan orvos volt, aki megkérdőjelezhető – és azóta szintén megcáfolt – állításokat közölt, amelyek a védőoltások és az autizmus kapcsolatát boncolgatják.

De én hallottam olyanról, akinek lebénult a gyereke az oltástól!

Igen, ilyen is van, ami persze borzasztóan tragikus. De ezen a ponton sajnos a kegyetlen statisztikákra is kell vetnünk egy pillantást: mellékhatásai minden gyógyszernek vannak, ezekbe pedig sajnos néha belehalnak emberek, illetve egyéb szövődmények alakulnak ki náluk. Ez nem fogja megvigasztalni azt az anyát, akinek a gyereke egész életében kerekes székhez lesz kötve, de ha a teljes képet nézzük: néhány százezer oltásra jut egy-két hasonló eset, szemben egy országos, rosszabb esetben globális járvánnyal, ahol bizony ezrek (ha nem milliók) halnának meg a megfelelő védőoltások nélkül.

Lehet olvasni olyan háziorvosokról is, aki támogatja az oltásellenes mozgalmat, sőt még olyan véleményt is lehet találni, aki szerint “az a kis gyerekkori fertőzés nem árt, hadd erősödjön a gyerek immunrendszere”. Nos én a magam részéről nem vagyok egy kirekesztő alkat, de aki ezt vallja, az otthon, a négy fal között, ha kérnem lenne szabad.

Már csak azért is, mert a rendkívül felvilágosult oltásellenes népek megfeszített munkájával több olyan betegséget – a fent említett torokgyík, kanyaró stb. – sikerült a sír széléről visszahúzni, amiket már majdnem sikerült egy életre elfelejteni. Külön gáz egyébként, hogy az efféle hóbortok elég nagy százalékban ütik fel a fejüket a világnak azon a részein, ahol az emberek amúgy jómódban élnek (hallottál már mélyszegénységben élőket a védőoltások ellen ágálni?) és a világ egyik legszínvonalasabb egészségügyi ellátáshoz férnek hozzá. Konkrétan a Szilícium-völgyre gondolok, ahol a trendi-fancy startupos apukák-anyukák nem oltatják be a kölyköket, mert pfuj vegyszer, és egyébként is inkább elmennek a helyi biopiacra acai bogyót meg hasonló csodaszereket vásárolni, mert attól majd jól egészségesek maradnak.

Tudod, mi volt ehhez nagyon hasonló? Amikor Semmelweis azt találta javasolni, hogy az orvosok ugyan mossanak már kezet, mielőtt nekiállnak a betegeket taperolni, hogy ne továbbítsák a fertőzéseket. Az orvosok meg erre kiakadtak, hiszen akkor az orvosok (egyébként nagyon helyesen) a társadalom felső rétegeibe tartoztak, vagyis nem voltak ők holmi KOSZOS PARASZTOK, tehát kezet sem voltak hajlandóak mosni. Aztán csodálkoztak, amikor a páciens valami finom fertőzéssel, jelentős fájdalmak közepette exitált. Látható a párhuzam, ugye?

Eleget hőbörögtem, azt hiszem, remélem, az üzenet is átment, szóval kérlek szépen, de tényleg a legkedvesebb és létező legudvariasabb módon: oltasd be a gyerekedet, vagy ha tényleg nagyon félsz a mellékhatásoktól/mikrocsipektől/gyíkember-összeesküvéstől, akkor költözzetek az emberek által lakott területektől picit távolabb (50-100 kilométerrel már kiegyeznék), és ott nyugodtan fogyasszatok napfényt reggelire, háborogjatok a mocskos gyógyszerlobbi kapzsiságán, és mondjatok el akár engem is szemellenzős konzumidiótának. Tényleg, tök nyugodtan. Csak ne gyertek a közelembe és az ismerőseim közelébe megfelelő védőoltások nélkül, jó? Köszi!

További cikkek a védőoltás témájában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top