Egészség

Pszichológus Pasi: így rombol a szelfizés – videó

Egy emberi kapcsolat – 1 kattintás. Hiába a több száz ismerős a Facebookon, ha közben egyedül ülünk a lakásunkban, hiába posztolunk izgalmas cikkeket, ha közben unjuk az életünket. A Pszichológus Pasi, Tóth Dániel segít, hogyan szeressük jobban önmagunkat, de ne csak a Facebookon.

Az emberi kapcsolataink megváltoztak, de még inkább megváltozott az, ahogy önmagunkat szemléljük. A felgyorsult élettempó mellett önmagunkra marad legritkábban idő. Szerencsés esetben testi egészségünkkel még foglalkozunk is, de a lelki, az már végképp elsikkad. Az interneten keresztül egy csomó elképzeléssel, ideállal töltjük meg a fejünket, amelyeknek aztán megpróbálhatunk véget nem érően megfelelni. A fiatalabbakra ez különösen káros hatással van, de a felnőttek közül is csak az immúnis, akinek stabil, egészséges önbecsülése van. Az meg ritka, mint a fehér holló.

A helyzet iróniája abban rejlik, hogy amíg kergetünk egy ideált, addig szem elől tévesztjük saját érzéseinket, értékeinket.

Ez kimeríti, és végső soron megbetegíti az ember lelkét. A Pszichológus Pasi elmondja ebben a  videóban, milyen szerepet tölt ma be a szelfizés, és hogyan tehetünk a saját lelki egészségünkért. Önbecsülés-iskola hat percben!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top