Egészség

Az intelligens emberek tovább élnek

A tudósok kimutatható kapcsolatot találtak az intelligencia és a várható élettartam között.

A London School of Economics kutatói egypetéjű és kétpetéjű ikerpárok intelligenciahányadosát és élettartamát vizsgálták. Arra jutottak, hogy az intelligensebb iker az esetek többségében tovább él, mint a kevésbé intelligens testvére. A kétpetéjű ikrek esetében pedig ez még inkább jellemző, mint az egypetéjűeknél.

A kutatók vizsgálták azt is, hogy a genetika, illetve a környezeti tényezők – így többek között az élőhely, az iskoláztatás, a táplálkozás – mennyiben határozzák meg az élettartamot. Azt találták, hogy az intelligencia és a várható élettartam közötti kapocs 95 százalékban genetikai.

Az intelligens emberek tovább élnek

A szakemberek úgy vélik, hogy a jelenség oka az lehet, hogy azok az emberek, akik olyan génekkel rendelkeznek, amitől az intelligenciájuk magasabb, más tekintetben is profitálnak a “jó DNS”-ből, így például a testük is egészségesebb, és ennek köszönhetően élnek hosszabb ideig.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top