Egészség

Természetes gyógymódok a menstruációs fájdalom csökkentésére

Egyes adatok szerint nagyjából minden második (bár szerintem valójában több) fogamzóképes korú nő szenved a menstruációs fájdalmaktól. Minden 10. nő számára már szinte elviselhetetlen a fájdalom.

Bizonyos mértékig normálisnak tekinthető ez a folyamat, ugyanis a méh falában lévő ereknek köszönhetően ilyenkor összehúzódnak a méh izmos falai, ami segít abban, hogy elindítsa a méhnyálkahártya (endometrium) távozását, és ezt érezzük. Ezek a tünetek már a menstruáció előtt elkezdődhetnek, jelenthet alhasi puffadást, feszülést, a deréktáj sajgását, a medence vagy a hát fájását, melyek hullámokban vagy állandóan jelentkezhetnek. Ugye ismerős? Nekem nagyon.

Nagyon fontos azonban, hogy akinek jelentős mértékű fájdalmai vannak, az ne hagyja annyiban, ugyanis ez az endometriózis tünete is lehet, ennél a betegségnél pedig kulcsfontosságú lehet mielőbb a gyógyulással foglalkozni.

A folytatásért kattints a Meddő vagyok caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top